Her Birinden Ayrı Bir Ders Alacağınız Netflix'te Yer Alan 17 Hint Filmi

33
4
4
0
0
Her Birinden Ayrı Bir Ders Alacağınız Netflix'te Yer Alan 17 Hint Filmi
Birbirinden zengin konularıyla izleyiciyi sarıp sarmalayan, Aamir Khan gibi büyük ustaların elinde şahesere dönüşen birbirinden başarılı, Netflix'te yer alan 17 Hint filmini listeledik.

Yıllık bazda dünyanın en fazla sayıda film üreten ülkesi konumunda olan Hindistan, gerçekten çok zengin bir sinema dünyasına sahip. Kadim bir uygarlığa sahip Hindistan, doğal olarak sinema alanında da oldukça orijinal eserler çıkarıyor. Her birinden başka bir ders çıkarma fırsatı sunan en popüler Netflix Hint filmlerini sizler için derledik.

Her Birinden Ayrı Bir Ders Alacağınız 17 Netflix Hint Filmi:

  • The Girl On The Train (Trendeki Kız)
  • Dil Dhadakne Do 
  • Pagglait
  • Toilet - Ek Prem Katha (Tuvalet: Bir Aşk Hikayesi)
  • Peepli Live
  • Kai Po Che
  • Badla
  • Pad Man
  • PK
  • Lagaan: Once Upon a Time in India (Lagaan: Evvel Zaman İçinde Hindistan'da)
  • Kahaani 
  • Andhadhun
  • Bang De Basanti (Onu Sarıya Boya)
  • Talvar
  • Drishyam
  • Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir)
  • Dangal

Herşey kafayı takmakla ilgili: The Girl On The Train

Tür: Suç, dram, gizem
Oyuncular: Aditi Rao Hydari, Parineeti Chopra, Kirti Kulhari
IMDb puanı: 4,4

Trendeki Kız filminde, yakın zamanda boşanmış bir kadın kusursuz gibi görünen bir çifte kafayı takar. Her gün trenle evlerinin önünden geçmektedir. Bir gün şok edici bir olay yaşanır.

Kardeşler arasındaki ilişkiyi anlatan: Dil Dhadakne Do

Tür: Romantik, komedi, dram
Oyuncular: Anil Kapoor, Shefali Shah, Priyanka Chopra
IMDb puanı: 6,9

Komedi-dram türündeki bu 2015 yapımı film, ansambl oyuncu kadrosuna sahip. Filmde bir anne babanın 30. evlilik yıl dönümlerini kutladıkları bir gemi seyahatine gittikleri sırada iki kardeş kendi aşk hayatlarını ve yaşayış biçimlerini sorgulamaya başlarlar. Kardeşler arasındaki ilişkiye odaklanan bu keyifli aile filminde Türkiye’den kareler de mevcut.

Yas tutmak da zor iştir: Pagglait

Tür: Dram, komedi
Oyuncular: Sanya Malhotra, Sayani Gupta, Sheeba Chaddha
IMDb puanı: 7,0

2021 yapımı bir kara komedi olan Pagglait, evlendikten kısa bir süre sonra genç yaşta dul kalan bir kadının yas tutma konusundaki başarısızlığını; eşinin garip akrabalarıyla olan ilişkisini ve ölen kocası hakkındaki şaşırtıcı sırrı konu alıyor.

Topluma karşı hayatın içinden bir mücadele: Toilet - Ek Prem Katha

Tür: Komedi, dram
Oyuncular: Anupam Kher, Akshay Kumar, Bhumi Pednekar
IMDb puanı: 7,2

Evliliklerinin ilk gününde evde tuvalet olmadığını öğrenen bir kadın, eve tuvalet yaptırmazsa kocasını terk etmekle tehdit eder. Karısının aşkını ve saygısını yeniden kazanmak isteyen adam çağdışı topluma karşı savaş verdiği bir yolculuğa çıkar.

Yoksulluk dramı üzerinden anlamlı bir komedi: Peepli Live

Tür: Komedi, dram
Oyuncular: Omkar Das Manikpuri, Raghuvir Yadav, Shalini Vatsa
IMDb puanı: 7,4

2010 yapımı Peepli Live, Hindistan’da 1970’li yıllardan beri yaşanan çiftçi intiharlarını işleyen satirik komedi türünde bir film. Ailesini geçindiremeyen Natha adlı bir çiftçi, intihar edeceğini açıklayınca siyasetçilerin ve medyanın ilgisini çeker ve olaylar gelişir.

Hindistan'ın kendisini spor üzerinden işleyen: Kai Po Che

Tür: Dram, spor
Oyuncular: Sushant Singh Rajput, Rajkummar Rao, Amit Sadh
IMDb puanı: 7,8

Hindistan’da büyüyen üç yakın arkadaş, 2000’li yıllara girerken ülkenin yeni kriket yıldızlarını yetiştirecekleri bir eğitim merkezi açmak üzere yola çıkar. Ansambl oyuncu kadrolu bir film olan Kai Po Che, The 3 Mistakes of My Life adlı romandan uyarlanma. Sıkı dostların arkadaşlık ilişkisini, dinî siyasetin harap ettiği masumiyet duygusunu ve toplumsal nefreti işleyen bu Hint filmini de mutlaka listeye alın.

Kendini aklamaya çalışan bir kadının hikayesi: Badla

Tür: Suç, dram, gizem
Oyuncular: Amitabh Bachchan, Taapsee Pannu, Amrita Singh
IMDb puanı: 7,8

Yine orijinal konusuyla dikkat çeken bir Hint filmi. Genç ve dinamik bir girişimci kadın kendisini sevgilisinin ölü bedeniyle bir otel odasında kilitli halde bulur. Bilinci açılınca cinayetle suçlanarak tutuklanan kadın gerçekte ne olduğunu çözmek ve kendini aklamak için prestijli bir avukat tutar.

Kadın yaşamının kalitesini artırmaya çalışan: Pad Man

Tür: Komedi, dram
Oyuncular: Akshay Kumar, Radhika Apte, Sonam Kapoor
IMDb puanı: 7,9

2018 yapımı bu dram-komedi filmi, sosyal aktivist Arunachalam Muruganantham’ın hayatından ilham alıyor. Kadınların regl dönemlerinin hayatlarını ne boyutlarda etkileyebildiğini fark eden girişimci bir adam, bir hijyenik ped makinesi kurup Hindistan’ın kırsal alanlarında yaşayan kadınlara ucuz ped sağlamak için işe koyulur.

Aamir Khan'ın uzaylı olup insanlık hakkında sağlam alt metinler oluşturduğu: PK

Tür: Komedi, dram, müzikal
Oyuncular: Aamir Khan, Rajinder Sharma Nanu, Anushka Sharma
IMDb puanı: 8,1

Hint sinemasının sevilen yüzü Aamir Khan’ı uzaylı olarak izlediğimiz PK, Hint filmi sevenlerin hoşça vakit geçireceği filmlerden biri. Filmde bir uzaylı, uzay gemisiyle iletişim kurmasını sağlayan tek cihazı Dünya’da kaybeder. Kahramanımızın masum doğası ve çocuksu soruları, ülkenin dinlerinin insan üzerindeki etkisini sorgulamasına sebep olur ve olaylar gelişir.

Sömürgecilik ve sporla kendini ispatlama mücadelesi: Lagaan: Once Upon a Time in India

Tür: Dram, spor, müzikal
Oyuncular: Aamir Khan, Gracy Singh, Rachel Shelley
IMDb puanı: 8,1

Yine Aamir Khan’ın başrolde olduğu bu film, 1893 yılında İngiltere kolonisi olan ve kuraklıkla boğuşan Champaner adlı Hindistan köyünün hikayesini konu alıyor. Champaner halkı, geleceklerini bir kriket oyununa bağlar ve olaylar gelişir. Müzikal türündeki bu film, müzik; dans ve sporu ustaca bir araya getirerek sunuyor.

Feminizm ve annelik kavramları üzerine gerçekçi bir hikaye: Kahaani

Tür: Gizem, gerilim
Oyuncular: Vidya Balan, Parambrata Chattopadhyay, Indraneil Sengupta
IMDb puanı: 8,1

Kayıp kocasını arayan hamile bir kadın, Londra’dan kalkıp Hindistan’ın Kolkata şehrine gelir ancak karşısına her kim çıkarsa kocasını tanımadığını söylemektedir. Gerilla film teknikleriyle çekilen bu film, gerçekten Kolkata’nın sokaklarında çekilmiş. Erkek egemen Hint toplumunda feminizm ve annelik kavramlarını işleyen bu Hint filmi, Hint sinemasından farklı örnekler denemek isteyenlere tavsiye olunur.

Gizemle harmanlanmış bir şeyleri ispatlama mücadelesi: Andhadhun

Tür: Suç, dram, müzik
Oyuncular: Ayushmann Khurrana, Tabu, Radhika Apte
IMDb puanı: 8,2

Görme engelli taklidi yapan genç piyanist Akash’ın başına gelen bir dizi gizemli olay, hayatını geri dönülmez şekilde değiştirir. Üstelik talihsiz adam şahit olmadığı bir olayı polise bildirmek zorundadır. İzleyiciyi birçok noktada ters köşe yapan ve oldukça orijinal bir konusu olan Andhadhun, mutlaka izlenecekler listesine alınması gereken Hint filmlerinden biri.

Gençlerin hükümete karşı oluşturduğu hareket: Bang De Basanti

Tür: Suç, dram, komedi
Oyuncular: Aamir Khan, Siddharth, Sharman Joshi
IMDb puanı: 8,1

İngiliz bir sinema öğrencisi, Hint devrim hareketinin beş savunucusunun hikayesini kameraya almak için Hindistan’a seyahat eder. Aamir Khan’ın da aralarında bulunduğu beş genç erkekle arkadaşlık kuran genç kız, çektiği film sayesinde yeni arkadaşlarını yozlaşmış hükümete karşı harekete geçirir. 

Gerçek bir cinayet hikayesi: Talvar

Tür: Suç, dram, gizem
Oyuncular: Irrfan Khan, Konkona Sen Sharma, Neeraj Kabi
IMDb puanı: 8,2

2008’de yaşanan gerçek bir cinayet olayından esinlenilerek çekilen Talvar’da, Hint sinemasının en çok tanınan simalarından Irfan Khan’ı görüyoruz. Tecrübeli bir dedektifi izlediğimiz filmde, cinayet olayının üç farklı muhtemelen açıklaması anlatılıyor.

Hukukun kendisine karşı verilen mücadele: Drishyam

Tür: Suç, dram, gizem
Oyuncular: Ajay Devgn, Shriya Saran, Tabu
IMDb puanı: 8,2

Yine tıpkı Andhadhun gibi izleyiciyi ekrana kilitleyen ve film boyunca ters köşe yapmayı bırakmayan bir Hint filmiyle karşı karşıyayız. Beklenmedik şekilde bir suç işleyen ailesini hukukun karanlık yüzünden korumak için elinden geleni yapan bir aile babasının hikayesini ve başlarından geçenleri izliyoruz.

Aamir Khan'ın sayısız sağlam mesaj içeren filmi: Taare Zameen Par

Tür: Aile, dram
Oyuncular: Darsheel Safary, Aamir Khan, Tisca Chopra
IMDb puanı: 8,4

Ishaan Awasthi, yetişkinlerin dünyasında kıymeti olmayan meraklar taşıyan sekiz yaşında bir çocuktur. Yetişkinler için önemli olan şeyler ödevler, sınavlardan alınan notlar ve yaramaz olmamakken Ishan sınıf ortamında ayak uydurmakta zorlanan bir çocuktur. Bir süre sonra yatılı okula gönderilen Ishan, orada da tutunamaz. Yolu Ishan’ın iç dünyasını çözmeye tenezzül eden bir öğretmenle kesişince işler değişir… MEB’e bağlı okullarda da zaman zaman izletilen bu film, Hint filmi sevenler için güzel bir alternatif. Elbette filmin arkasında Aamir Khan'ın olduğunu hatırlatalım.

Kızlarının güreşte başarılı olması için çabalayan baba: Dangal

Tür: Aksiyon, spor, dram
Oyuncular: Aamir Khan, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra
IMDb puanı: 8,4

Bir başka Aamir Khan filmi olan Dangal, Mahavir Singh’in gerçek hayat hikayesine dayanan şahane bir film. Kızları Geeta ve Babita’yı birinci kalite güreşçiler olacak şekilde eğiten eski güreşçi babanın ilham verici hikayesi, toplumun kız çocuklarına bakış açısıyla birleşince ortaya izlenmeye değer bir Hint filmi çıkıyor.

33
4
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
33
4
4
0
0