NordVPN: Türkler, Sosyal Medya Düzenlemesinden Sonra VPN'e Akın Ediyorlar

124
31
13
10
3
Sosyal medya düzenlemesinin ardından açıklamalarda bulunan Nord VPN’in halkla ilişkiler müdürü Laura Tyrell, servislerine olan ilginin bir gecede yüzde 20 arttığını belirtti.

Bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesinin uluslararası çaptaki yankısı da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde sosyal medya düzenlemesinin uluslararası medyadaki yankısını zaten aktarmıştı. Şimdi ise düzenleme ile ilgili olarak popüler VPN servisi Nord VPN’in halkla ilişkiler müdürü Laura Tyrell açıklamalarda bulundu. 

DW tarafından aktarılan bilgilere göre Tyrell, Türkiye’deki internet kullanıcılarının sosyal medya düzenlemesinin geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilerek yasalaşmasının ardından NordVPN'e sadece bir gecede yüzde 20 daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti. 

nordvpn

Sosyal medya düzenlemesinin kısa sürede yürürlüğe girmesiyle ilgili olarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya plarformlarını denetleme planları başarıyla gerçekleşti." diyen Tyrell, düzenlemenin ardından VPN'e olan ilginin artması için ise “Türkler VPN hizmetlerine akın ediyor”  ifadelerini kullandı.

Tyrell, bu gibi durumlarda VPN servislerine olan ilginin artmasının normal olduğunu belirterek “Hükümetlerin internette denetimi, kısıtlamaları ya da baskıyı artırdıkları dönemlerde VPN gibi hizmetlere ilgi artıyor. Türkiye’de de VPN servisleri kullanma konusunda benzer bir artış yaşanıyor.” ifadelerini kullandı. 

vpn

Sosyal medya düzenlemesinin turizmi dahi etkileyebileceğini ifade eden Tyrell, “Şayet sosyal medya şirketleri hükümetin taleplerine uyarsa, o zaman turistler alışkın oldukları hizmetlere erişemeyebilir. Bu bile, Türkiye’yi ziyaret planlarını gözden geçirmelerine yol açabilir” şeklinde konuştu.

“İnternet özgürlüğü, ifade özgürlüğü kadar önemli” diyen Tyrell, internette yapılacak olası bir kısıtlamanın yalnızca ekonomiyi değil demokrasiyi de etkileyeceğini belirterek, düzenlemenin bilgi edinme hakkını engellememesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : https://www.dw.com/tr/nordvpn-t%C3%BCrkler-vpne-ak%C4%B1n-ediyor/a-54393709
124
31
13
10
3
Emoji İle Tepki Ver
124
31
13
10
3