Süper Kupa’da Sahaya Giren YouTuber Deli Mi Ne’den Özür Videosu Geldi

356
36
19
18
5
14 Ağustos akşamı İstanbul'da Liverpool ile Chelsea arasında oynan UEFA Süper Kupa maçında sahaya atlayarak her kesimden tepki çeken Türk YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra YouTube kanalından açıklama yapan Yılmaz, takipçilerinden af diledi.

Dün gece oynanan Süper Kupa maçının 14. dakikasında sahaya atlayıp oyunun duraksamasına sebep olan ve takipçileri de dâhil olmak üzere birçok kişinin tepkisini çeken Türk YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz, beraberinde gözaltına alınan 4 arkadaşıyla birlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılışının ardından kısa bir süre sonra "Deli Mi Ne?" isimli YouTube kanalına "ÖNEMLİ AÇIKLAMA" başlığıyla bir video yükleyen Yılmaz, yaşananlardan dolayı mutsuz olduğunu dile getirdi.

1 dakika 56 saniyelik videoya Türk halkından özür dileyerek başlayan Yılmaz, herkesin merak ettiği bu eylemi neden gerçekleştirdiği sorusuna da yanıt verdi. O gün orada bulunan herkes gibi heyecanla maça gittiğini ve bir video hazırlığında olmadığını belirten ünlü YouTuber, heyecana kapılıp sahaya atladığını söyledi. Videoda kendisinin de bir milli takım oyuncusu olduğunu ifade eden Yılmaz, kendisini izleyen herkesten af diledi.

deli mi ne

Bilindiği gibi dün gece sahaya atlayan YouTuber'ın kanalı, hızla takipçi kaybetmeye başlamış ve sosyal medyadan gelen tepkiler çığ gibi büyümüştü. Gün içinde 3 YouTuber arkadaşıyla gözaltına alınan Yılmaz ve arkadaşları için akşam saatlerinde mahkeme kararı kesinleşmişti. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Yönelik Yasa kapsamında işlem yapılan YouTuber ve arkadaşları, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Sahaya atladığı sırada 4.583.589 abonesi bulunan Yılmaz'ın bu haberi hazırladığımız sırada 4.476.585 aboneye sahip olduğunu da belirtelim. Bu da ünlü YouTuber'ın bu kadar kısa sürede 100 binin üzerinde takipçi kaybettiği anlamına geliyor. "Deli Mi Ne?" kanalının takipçilerinin özür videosundan sonra nasıl bir tutum takınacağı ve serbest bırakılan diğer YouTuber'ların neler söyleyeceği önümüzdeki günlerin en büyük merak konusu olacak gibi görünüyor.

İşte Ali Abdülselam Yılmaz'ın Deli Mi Ne kanalından yaptığı açıklama:

Yılmaz’ın yaptığı eylem, bu yılki Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan Wolanski olayına çok benzetildi. Instagram fenomeni Wolanski, final maçında sahaya girmiş, cinsel içerikli bir sitenin viral reklamını yapmış ve bu yolla siteye 4 milyon dolar gelir sağlamıştı.

356
36
19
18
5
Emoji İle Tepki Ver
356
36
19
18
5