500 Bin Call of Duty Oyuncusunun Etkilendiği Söylenen Siber Saldırı İddiası Hakkında Resmi Açıklama

55
11
7
1
1
Activision'a yönelik bir siber saldırı düzenlendiği söylenmişti fakat şirket, konuyla ilgili bugün bir açıklama yaparak söz konusu duruma açıklık getirdi.

Video oyun sektörünün köklü isimlerinden Activision'da çok ciddi bir güvenlik ihlali yaşandığına yönelik iddialar yer almıştı. İlk olarak pazar günü gündeme getirilen olayda, 500 binden fazla Call of Duty oyuncusuna ait Activision hesaplarının oturum açma bilgilerinin sızdırıldığı iddia edilmişti. Üstelik hesaplara ait verilerin çeşitli platformlar aracılığıyla da servis edildiğine yönelik bazı söylemler yer alıyordu.

Sosyal medyada paylaşım yapan bazı Call of Duty oyuncuları, Activision hesaplarına erişemez hale geldiklerini bildirmiş ve konuyla ilgili şüpheler giderek artmıştı. Ta ki Activision'dan bugün gelen bilgilendirmeye kadar.

Activision

Tarafımıza mail ile bir açıklamada bulunan Activision, hacklenme iddialarına karşılık şu bilgilendirmeyi geçti:

"Activision Call of Duty hesaplarının ele geçirildiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Gizlilikle alakalı oluşan tüm endişeleri ve geri bildirimleri araştırıyoruz. Her zaman olduğu gibi, oyuncuların Activision hesaplarının yanı sıra tüm çevrimiçi hesaplarını korumak için önlem almalarını öneririz. Yardımcı ipuçları ve adım adım talimatlar dahil daha fazla bilgi için lütfen oyuncu destek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz."

Kaynak : https://wccftech.com/call-of-duty-activision-accounts-breached-hacked-500-thousand/
55
11
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
55
11
7
1
1