Son Dönemin En Başarılı 10 Mobil Bulmaca Oyunu (Android - iOS)

21
8
5
2
1
Son Dönemin En Başarılı 10 Mobil Bulmaca Oyunu (Android - iOS)
Mobil oyunlar, kolay ulaşılabilir olduğu için her zaman oynanabilir durumda. En çok oynanan mobil oyun türlerinden birisi olan bulmaca oyunlarından, son zamanlarda en başarılı olan 10 adet oyunu sizler için derledik.

Her ne kadar bazı oyuncular aynı fikirde olmasalar bile, mobil oyunlar çoğu platform oyunu ile aynı öneme sahiptir. Mobil cihazların daha ulaşılabilir olması ve kullanım kolaylığı nedeniyle bu çok mantıksız bir söylem değil. Mediakix.com'a göre, mobil oyunlardan elde edilen gelirin 2021'de 180 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor ve bu sayı herkese uyacak şekilde yapılacak oyunlarla birlikte gelecekte daha da artacaktır. Bu mobil oyunların en çok oynanan türlerinden birisi ise hiç şüphesiz oyuncuların çözümler üreterek bölümleri geçebildiği bulmaca türü. Sizler için son dönemde oldukça başarılı olan 10 adet mobil bulmaca oyununu derledik. Hiç vakit kaybetmeden listemize geçelim.

10.Monument Valley

Monument Valley, Ustwo tarafından yapılmış, görünümüyle büyüleyen bir bağımsız bulmaca oyunudur. Oyuncular, karakterini optik illüzyonlardan oluşan labirentin yönlenmesine göre kontrol ederler. Her seviyede bu labirentten çıkmak zorlaşır ve oyuncular daha fazla düşünmek zorunda kalır. Oyun sadece bulmaca çözmenin yanı sıra size oldukça güzel bir görsel şölen de sunuyor.

9.Threes!

Son dönemdeki bulmaca oyunlarının birçoğu matematiksel işlemler içeriyor ve bu durum zaman zaman sinir bozucu derece zor olabiliyor. Ancak Threes!, basit ve bağımlılık yapacak kadar eğlenceli bir şekilde bulmaca ile matematiği buluşturmayı başarmış. Oyunda, oyuncular aynı sayıları üst üste getirip bu numaraları katlamaya çalışırlar ve ekranın dolmasıyla mücadele ederler.

8.Two Dots

Two Dots, 2013'te çıkan bir mobil oyun olan Dots'un devamı niteliğinde. Hedefleri, kampanyaları ve güçlendirmeleri ekleyerek önceki oyunu tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Seviyeler farklı dünyalar halinde gruplandırılmıştır ve her dünyanın kendine özgü hedefleri, engelleri ve temaları vardır. Oyun yeterince basit, oyuncuların aynı renkteki noktaları birbirine bağlaması, onları oyundan çıkarmaları gerekiyor.

7.The Room

The Room mobil oyunu ilk olarak 2012'de ortaya çıktı ve devam filmi ile en iyi bulmaca mobil oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Oyunun hikâyesi basit ama çekici, oyuncuların bir odada bulunan garip bulmaca kutusunu çözmeliler. Her kutu, onları açmaya devam etmek için belirli koşullar gerektiriyor.

6.Cut The Rope

Cut The Rope, hangi yaşta olursanız olun keyif alacağınız sevimli bir oyun. Aslen 2010’da piyasaya sürülen oyunda oyuncular, sevimli küçük yeşil canavar Om Nom’u şekerlerle beslemenin yollarını bulmak zorunda. Şekerler bir ipe bağlı ve Om Nom onlara ulaşamıyor. İpleri doğru şekilde kesip küçük canavarımızı beslememiz gerekiyor.

5.Prune

Zorluklar arttıkça bulmaca oyunları genelde gerginleşir ve oyuncular tarafından bırakılır, ancak Prune, sakinleştirici müziği ve muhteşem sanatsal grafikleriyle birlikte rahat ve sakin ortamı koruyor. Sakin bir ortam oluştururken zorluğu da elden bırakmıyor. Oyunda oyuncular kendi tohumlarını ekerler ve ağaçlarını yetiştirmek için çeşitli bulmacaları çözerler. Ağaçlarınızın daha iyi büyümesi için kafanızı çalıştırmak zorundasınız.

4.Dissembler

Dissembler'a ilk baktığımızda, bu bulmaca oyununun nasıl oynandığını tam olarak anlamak zor olabilir. Ancak oyuncular oyuna daldığında, en renkli ve eğlenceli mobil bulmaca oyunlarından birinin tadını çıkarmaya başlayacaklar. Hedef, ekrandaki tüm döşemeleri eşleştirerek tahtayı temizlemek. 170'in üzerinde yapbozun her biri el yapımı bir sanat eseridir, günlük ücretsiz bulmacalar ve oyunu daha da fazla oyuncu için erişilebilir kılmak için renk körü modu da oyunda yer alıyor.

3.Brain It On!

Fizik bilginizi test edebileceğiniz keyifli bir oyun olan Brain It On! İlk bakışta oldukça kolay gibi görünse de hiç de öyle kolay bir oyun değil. Her bulmacayı çözmenin birden fazla yolu var ve oyuncular arkadaşlarıyla bu bulmacaları çözmek için yarışabilir. Bu oyunda en güzel özelliklerden birisi de kendi bölümlerinizi oluşturup başka oyuncularla paylaşabilmeniz.

2.Hocus

Mobil bulmaca oyunu Hocus, optik yanılsama ve imkânsız geometri tasarımıyla dikkat çekici bir oyun. Amaç, her seviyede şekil üzerinde belirlenmiş bir noktaya kırmızı bir küp eklemek. Oyuncunun aklını görsel olarak kandırabilecek şekiller yüzünden bu küpleri eklemek hiç kolay olmayacak.

1.Euclidean Skies

Euclidean Skies şaşırtıcı derece güzel bir bulmaca / aksiyon mobil oyunu. Euclidean Lands, oyununun devamı olan Euclidean Skies, renkli ve etkileşimli dünyaları oluşturan elliden fazla seviyeye sahip. Oyuncular, her biri bir öncekinden daha zorlayıcı olan düşmanlarla savaşmak ve diğer seviyelere geçmek için oyun dünyasını değiştirmek zorundalar. Oyunun mobil versiyonu sadece App Store'da bulunuyorken, Steam üzerinden satın alarak bilgisayarınızda da oynayabilirsiniz.  

Kaynak : https://www.thegamer.com/10-best-mobile-puzzle-games-right-now/
21
8
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
8
5
2
1