CS: GO Kasa Açma Siteleri, Steam Cüzdanınızı İşte Böyle Boşaltıyor

102
36
17
4
3
Steam üzerinden ulaştığınız online oyunların sayısı bir hayli fazla. Bu oyunların içerisinde de gerçek parayla alabileceğiniz değerli ekipman ve eşyalar bulunuyor. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi bu ekipmanlar için de karaborsa gibi çalışan bazı siteler var. İşte o siteler, Steam hesabınızı isteyip cüzdanlarınızı sonuna kadar tüketiyor.

KillCase.com, Hellcase.com…. Her gün açılan yüzlerce benzer sitenin adını daha önce duymuş olabilirsiniz. Özellikle Steam hesabınıza düzenli olarak paranızı yatırıp oyun içi harcamalar yapan, yaparken de ekonomik davranmaya çalışan biriyseniz kesinlikle duymuşsunuzdur. 

İşin içine gerçek para girince dolandırıcılar da bunu fırsata çevirmek için her yolu deniyor. Oyunlarda bulunan eşyaların toplu şekilde yer aldığı kasalara sahip bu siteler, oyunculara istedikleri eşyalara “kasa açarak” daha uygun fiyatlara ulaşma fırsatı sunuyor. Elbette bunun için Steam hesabınızı bu sitelere bağlamak, cüzdanınıza erişim vermek şartıyla. 

Sonrası malum, siz bir kasa açıyor, Steam hesabınıza kasadaki eşyaların aktarılmasını sağlıyorsunuz. Bazen bu eşyalar aktarılıyor, ancak cüzdan boşalıyor:

kasa açma

Steam hesabınıza yüklediğiniz paraları bir yerde harcamadıktan sonra iade alabiliyorsunuz. Hatta paranızı Steam üzerinde harcasanız bile 14 gün içinde iade almak hakkınız var. Nitekim HellCase gibi üçüncü parti sitelerde yapılan harcamalar için çok umut yok.

Oyun içi materyallere daha uygun fiyattan ulaşmak ister, söz konusu kasa açma sitelerine girerseniz tüm sorumluluk size ait oluyor. Bazı siteler, kullanıcıların çoğuna vadettikleri fiyat üzerinden, istedikleri eşyayı sunsalar da zaman zaman ağa takılan kullanıcıların cüzdanları boşaltılabiliyor.

"Ücretsiz kasa açma" tuzağı:

kasa açma

KillCase.com, bir zamanlar kumar sitesi olarak çalışan bir sisteme sahipti. Site şu anda kapalı ancak Hellcase gibi pek çok kopyası var. Böyle bir dolandırıcılık pazarı olunca, özellikle CS:GO gibi oyunlar için kasa açma sitesi olmaya başladı. Hatta KillCase dahil pek çok site “ücretsiz kasa açma” vaadiyle Steam cüzdan bilgilerinizi talep ediyor. 

Forum sitelerinde ve özellikle Reddit üzerinde Steam kasa açma sitelerine ilişkin düzinelerce tık tuzağı içerik var. Bu şekilde adını duyuran sitelerin mağdurları her geçen gün artıyor. Steam hesabınızı daha güvenli hale getirmek için üçüncü parti uygulama ya da sitelere güvenmemeniz gerektiğini hatırlatmamız gerekiyor. Bunun için oyunların resmi internet sitelerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

102
36
17
4
3
Emoji İle Tepki Ver
102
36
17
4
3