Steam'in Yeni Kütüphane Tasarımı, Tüm Kullanıcılara Sunuldu

71
7
2
1
0
Dünyanın en popüler oyun platformu Steam, oyun kütüphanesinin yeni tasarımını tüm kullanıcılara açtı. Daha dolu bir yapıda hazırlanan yeni tasarım, pek çok detayı gösterebilen bir hal almış durumda.

Dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam, geçtiğimiz haftalarda verdiği sözü tuttu ve nihayet, Steam tarihinin belki de en büyük yeniliğini yaptı. Oyunsever için yeni bir kütüphane tasarımı anlamına gelen bu yenilik, an itibarıyla tüm Steam kullanıcıları tarafından kullanılıyor. Şu an için beta olarak sunulan yeni tasarım, ilerleyen dönemlerde tam sürüm halinde karşımıza çıkacak.

Aslına bakacak olursak işlevsellik her zaman çok büyük bir öneme sahiptir. Bu sadece Steam için değil diğer tüm platformlar, oyunlar ve programlar için de geçerlidir. Steam'in mevcut kütüphanesi fazlasıyla işlevseldi. Sahip olduğunuz oyunları sol taraftaki listeden görüntüleyebiliyor ve ekranın geri kalan kısımlarında da oyunla ilgili güncel bilgiler yer alıyordu. Dilerseniz önce, Steam'in mevcut kütüphane görünümüne bir bakalım.

Steam kütüphane

Şu an için beta olarak sunulan yeni tasarımsa işlevselliği düşürmeden bir takım yenilikler barındırıyor. Şimdi de bu tasarımı nasıl kullanabileceğinize ve nelerin değiştiğine bakalım.

Steam'in yeni kütüphanesini kullanmak için yapmanız gerekenler

  • Steam'in yeni kütüphane tasarımını kullanabilmek için yapmanız gereken ilk işlem, uygulamanın sol üst kısmında bulunan "Steam" yazılı menü butonuna tıklamak.
  • "Ayarlar" veya "Tercihler" olarak yer alan alt menüye tıklayın ve Steam'in ayarlama yapabileceğiniz bölümüne erişin. Şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız. 

Steam ayarlar menüsü

  • "Hesap" alt menüsü içerisinde "Beta katılımı" yazan bir bölüm bulunuyor. Burada bulunan "DEĞİŞTİR..." butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda yer alan "HİÇBİRİ - Beta programlarına katılma" yazan butona tıklayın, "Steam Beta Update" seçeneğine tıkladıktan sonraysa "Tamam" butonuna tıklayın.
  • Steam'in yeniden başlatılması gerektiğine dair bir uyarı alacaksınız. "Yeniden Başlat" seçeneğine tıklayarak Steam'in yeniden başlatılmasını bekleyin.
  • Steam uygulaması yeniden başlatıldığı anda Steam'in yeni kütüphane tasarımını kullanmak için hazırsınız demektir.

Steam'in yeni kütüphane tasarımı, böyle görünüyor

Steam yeni tasarım

Steam'in yeni kütüphane tasarımı ilk bakışta biraz karmaşık gelebilir. Ancak aslında temel mantık aynı tutularak oyunlarla ilgili bilgilere daha çok yer verilmesi sağlanmış durumda. Sol kısımda yer alan oyun isimleri, eski tasarımına ek olarak oyun logolarıyla zenginleştirilmiş durumda. Ayrıca bu kısma eklenen "Favoriler" bölümü, en çok sevdiğiniz oyunlara ayrı bir klasör açmanızı sağlıyor.

Kütüphanenin sağ tarafıysa artık dolu dolu. Öyle ki Steam'in yeni kütüphane tasarımı artık, sahip olduğunuz oyunlarla ilgili yeni gelişmeleri daha rahat görmenizi sağlayan "Yenilikler" isimli bir bölüme sahip. Bu kısımdan, sahip olduğunuz oyunlara getirilen güncellemelerle ilgili bilgi edinebiliyorsunuz.

Yenilikler bölümünün hemen altındaysa "Yeni Oyunlar" isimli bir kısım yer alıyor. Bu bölümde daha önceden satın almış ve oynamış olduğunuz oyunlar bulunuyor. En alt kısımdaysa Steam'den bugüne dek aldığınız bütün oyunları filtreleyerek görüntüleyebileceğiniz "Tüm Oyunlar" bölümü bulunuyor.

Steam

Kütüphanenizde yer alan oyunlardan bir tanesine tıkladığınızdaysa artık, yukarıdaki gibi bir görünüm bulunuyor. Sayfanın üst kısmında oyunla ilgili bir görselin yer aldığı sayfada kazandığınız başarımları, son oynama tarihinizi ve toplam oyun sürenizi inceleyebileceğiniz detaylara yer veriliyor. Sayfanın devamındaysa oyunla ilgili son güncellemelere, durum paylaşımlara ve yapabileceğiniz bir bölüme yer veriliyor. 

Steam'in yeni kütüphane tasarımını nasıl buldunuz? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/the-big-steam-library-update-is-now-available-to-everyone/
71
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
71
7
2
1
0