TESK Başkanı'ndan 'Keşke' Dedirten Açıklama: ÖTV İndirimi Yapılmalı

24
5
2
2
2
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, araç fiyatlarındaki artışın ancak ÖTV indirimiyle dizginlenebileceğini söyledi. Bankaların da burada devreye girmesi gerektiğinden bahseden Palandöken, ÖTV indirimiyle yapılacak faiz indiriminin sektörü rahatlatacağını belirtti.

Türkiye'nin uzun zamandır tartıştığı konuların başında, otomobillerde yaşanan ve artık önü alınamayan fiyat yükselişleri geliyor. Vatandaş artık sıfır araç zaten alamaz haldeyken ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan yükselişler, isyan etme noktasına getirdi. Bu konuda nasıl bir çözüm üretileceği henüz bilinmezken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, gerçek olması pek de mümkün olmayan bir tavsiyede bulundu. Palandöken'e göre sektörün düzene girmesi için ÖTV indirimi gelmesi gerekiyor.

Bendevi Palandöken'e göre ticari ya da binek aracını yenilemek isteyen binlerce vatandaş var. Ancak bu vatandaşlar, fiyatların yüksekliği nedeniyle aracını yenileyemiyor. ÖTV indiriminin tam olarak bu yüzden gelmesi gerektiğini savunan TESK Başkanı, bankaların da bu süreçte faiz indirimi yaparak elini taşın altına koyması gerektiğini belirtiyor. Palandöken, bu tavsiyeye uyulması durumunda piyasada rahatlama olacağını ifade ediyor.

"Fiyatlar, son dört yılda yüzde 200 arttı"

ÖTV indirimi

Pandemi etkisi ile vatandaşların zaten zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Palandöken, bir aracın fiyatının vergilerle en az 2 katına çıktığını, buna kur etkisi de dahil edildiğinde oldukça uçuk verilerin açığa çıktığını söylüyor. Palandöken'e göre otomobil fiyatlar, son dört yıllık süreçte yüzde 200 civarında artış gösterdi ve buna artık dur denilmesi gerekiyor. TESK Başkanı'na göre ÖTV indirimi, bir defaya mahsus da olsa mutlaka yapılmalı.

TESK Başkanı Palandöken tarafından yapılan açıklamaların doğruluk payı olsa da sektörün böyle bir beklentisinin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, kısa bir süre önce bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve ÖTV oranında düşüşün beklenmediğini söylemişti. Bu konuda bir de temennisi olan Bozkurt, şu an tek isteklerinin ÖTV'nin artırılmaması olduğunu açıklamıştı...

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tesk-araclarda-otv-indirimine-ihtiyac-var-6549215/
24
5
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
5
2
2
2