Elon Musk, Tesla Cybertruck’ın Satış Rakamlarını Açıkladı

108
38
6
5
4
Tesla, geçtiğimiz günlerde farklı ve ilginç tasarıma sahip olan pickup modeli olan Tesla Cybertruck’ı tanıttı. Elon Musk, bu ilginç aracın sipariş rakamlarını Twitter üzerinde paylaştığı bir gönderiyle açıkladı.

Elektrikli otomobil sektörüne bomba gibi giren ve öncülük eden Tesla, geçtiğimiz günlerde hemen hemen herkesin aklına kazınan bir tasarıma sahip olan pickup modeli Tesla Cybertruck’ı tanıttı. İlginç köşeli ve üçgen yapılı tasarımıyla dikkat çeken aracın teknik özellikleri de oldukça heyecan vericiydi. Bu zamana kadar piyasaya sürülen pickup modellerinin neredeyse hiçbirine benzemeyen Tesla Cybertruck, aynı şekilde piyasadaki neredeyse tüm pickup modellerinden daha güçlü bir araç.

İlginç tasarımı ve enfes donanım özelliklerine sahip olan Cybertruck, tanıtım gününde sorunlarla da karşı karşıya kalmıştı. Otomobilin kırılmaz denen camları test edildiğinde bir hata oluşmuş ve camları kırılmıştı. Elbette bu, henüz piyasaya sürülmesi için uzunca bir zamana sahip olan bir araç için fazla göze batmayacak bir istatistik. Tesla Cybertruck tanıtıldıktan hemen sonra şirketin CEO’su Elon Musk, Cybertruck’ın satış rakamlarını açıkladı.

Hiçbir reklam olmadan 146.000 sipariş alındı

Tesla Cybertruck

Cybertruck’ı üreten şirket Tesla’nın CEO’su Elon Musk, bu ilginç canavarın satış rakamlarını açıkladı. Musk’ın Twitter’da paylaştığı bir gönderide söylediğine göre Cybertruck için şimdiden 146.000 sipariş alındı. Bunların yüzde 42’sinin çift motorlu, yüzde 41’inin üç motorlu ve yüzde 17’sinin tek motorlu modeller olduğunu belirten Elon Musk, ek olarak bir tweet daha paylaştı.

Kendi gönderisinin altında bir tweet daha paylaşan Musk, bu sayıya herhangi bir reklam ve paralı destek olmadan ulaşıldığını belirtti. Görünüşe göre Musk, alınan sipariş miktarından oldukça memnun. Bunun yanı sıra şirket, her sipariş için 100 dolarlık geri ödemeli depozito alıyor. Tesla, şimdiye kadar 14,6 milyon dolar (83,4 milyon TL) depozito bedeli elde etmiş durumda.

Tesla, Cybertruck için üç farklı model sunuyor. En ucuz model olan tek motorlu ve arkadan itişli Cybertruck modelinin maksimum menzili 402 kilometre ve bu model 39.900 dolar fiyat etiketine sahip. Çift motorlu 4 çeker modelin ise maksimum menzili 500 kilometreden fazla, bu model ise 49.900 dolar fiyat etiketiyle satılıyor. Son olarak aralarındaki en güçlü ve en pahalı model olan üç motorlu modelin maksimum menzili 804 kilometre civarında gözüküyor ve bu model de 69.900 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/23/tesla-cybertruck-reservations-hit-146000/
108
38
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
108
38
6
5
4