Ulaştırma Bakanı Yardımcısından WhatsApp Yöneticilerine Güvenlik Açığı Uyarısı

40
15
7
2
0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, katıldığı bir iftar yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi. Yerli ve milli uygulamaların kullanılması gerektiğini söyleyen Sayan, WhatsApp yöneticilerine güvenlik açıklarına karşı alınan tedbirlerle ilgili uyarıların yapıldığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda yapılan bir iftar programına katıldı. Programda öğrencilere açıklamalarda bulunan Sayan, teknoloji çağının gerisinde kalınmaması gerektiğinin altını çizerek, öğrencilere yerli ve milli uygulamaları kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sayan yapmış olduğu açıklamalarda, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın yöneticilerine, güvenlik açıklarına karşı alınan tedbirler hakkında Türkiye'nin bilgilendirilmesi için uyarı yaptıklarını açıkladı. Yurtdışı merkezli olan uygulamaların, yaşanabilecek sorunlar karşısında müdahale edilmesinin gecikebildiğini belirten Sayan, LAFF ve Bip gibi uygulamaların kullanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Sayan, 2023 yılına kadar bu uygulamaları geliştirecek olanların da Türkiye'nin gençleri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yaşanan teknolojik gelişmeleri takip edebilmesi ve katkı sağlayabilmesi için inanmış, dinamik ve cesaretli bir nesle ihtiyacın olduğunu belirten Sayan, "Bugün burada ben bu dinamizmi görüyorum." dedi.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/bakanliktan-whatsapp-yetkililerine-guvenlik-acigi-uyarisi
40
15
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
40
15
7
2
0