2020’de Uygun Fiyatlı 5G Nokia Telefon Geliyor

12
6
2
2
1
Günümüzde neredeyse tüm büyük akıllı telefon üreticilerinin 5G destekli bir telefonu bulunuyor. Fakat bu telefonların neredeyse tamamı premium segmentte, ultra pahalı telefonlar. Nokia ise bu durumu değiştirerek uygun fiyatlı 5G destekli bir telefon piyasaya sürmeyi planlıyor.

Akıllı telefon üreticileri, ilk olarak amiral gemisi telefonlarda 5G özelliği sunmaya başladı. Büyük üreticiler arasında 5G’li bir telefonu olmayan tek firma olan HMD Global’in de benzer bir Nokia modeli geliştireceği düşünülüyordu. Fakat firmanın aklında çok daha farklı bir fikir var. 

Şu anda 5G telefonlar 1000 dolar civarında etiketlerle piyasaya çıkıyor. Nokia ise bu fiyatın yarısına alınabilecek bir 5G destekli akıllı telefonu piyasaya sürecek. HMD temsilcilerinden gelen açıklamalara göre firma, 5G’li cihazı daha uygun fiyatlı olarak konumlandıracak. 

hmd-global-nokia

Daha uygun fiyatlı bir 5G telefon, bu teknolojinin daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini sağlayacaktır. 2020 yılında cihazın piyasaya çıkacak olması da dikkat çekici zira o dönemde daha çok ülke 5G’yi kullanmaya başlamış olacak.

Bir teknolojinin ilk çıkan ürünleri çoğu zaman için oldukça pahalıdır. Daha sonra fiyatlarda dikkat çekici düşüşler yaşanır. Benzer bir durum bu teknolojide de yaşanacak. Belki de 500 dolarlık Nokia’nın çıktığı dönemde 300 dolar civarında fiyatlara satılan Xiaomi ya da Huawei cihazlar da göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/nokia-5g-phone-1021031/
12
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
6
2
2
1