Valve Geliştiricisi, Half Life: Alyx'in Neden Yalnızca VR Destekli Olduğunu Cevapladı

44
8
6
5
4
Bir Valve geliştiricisi, geçtiğimiz günlerde çıkan Half Life: Alyx'in neden yalnızca VR desteğine sahip olduğunu açıkladı. Geliştirici, oyunun klavye ve farede aynı deneyimi sunamayacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir anda ortalık karışmış, herkes yeni bir Half Life oyununun çıkacağını öğrenmişti. Ancak çıkan Half Life oyunu, serinin beklenen üçüncü oyunu değildi. Oyun, yalnızca VR platformda oynanabilecek Half Life: Alyx idi. Tabii sadece VR desteğinin olduğunu duyanlar da hayli üzülmüştü.

Half Life: Alyx, daha önce de bahsettiğimiz üzere Half Life 2’nin öncesindeki olayları konu alacak. Ancak ‘Peki arkadaş, daha VR dünya genelinde bu kadar yaygın değilken neden yalnızca VR destekli yapıyorsun?’ sorusu ise birçok kişinin aklında. İşte Valve geliştiricisi Dario Casali, verdiği bir röportajda neden yalnızca VR desteğini seçtiklerini aktardı.

half life alyx

The Game Awards’ın kurucusu Geoff Keighley ile röportaj yapan Casali, oyunun geleneksel kontrollerle oynanmayacak şekilde tasarlandığından ve geliştirildiğinden bahsetti. Bu yüzden de oyunun diğer platformlarda yeterli deneyimi yaratamayacağını düşündüklerini söyledi.

Dario Casali, Half Life: Alyx’in fare ve klavyeyle oynanabilir bir versiyonunun olmasını istediklerini de belirtti. Ancak oyunun bir VR keşfi olarak başladığını, kumandaları ve kafa bandını kullandıkça ve keşfettikçe klavyeye aktarılamayacak birçok şeyle karşılaştıklarını söyledi.

Casali, bununla birlikte oyunun tüm elementlerinin 3B dünyada olduğundan ve hepsinin hareket ettiğinden bahsetti. İşte bunu da oyunda şu an yapılabilecek etkileşimlere sahip oyun mekaniğine eklediklerinde, bunun fare ve klavye ile mümkün olamayacağını düşündüğünü de ekledi.

half life alyx vr

Valve geliştiricisi, yalnızca oyundaki kapılarla yapılan etkileşimi bilgisayara taşımak için klavyenin büyük çoğunluğuna tuş atamasının yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca oyunu fare - klavye deneyimine taşımak için oyunun birçok etkileşimden mahrum kalması gerektiğini de açıklamasında aktardı.

Sonuç olarak evet, Half Life’ın yeni oyununun yalnızca VR destekli olması herkesi üzdü. Ancak Dario Casali’nin açıklamalarına bakacak olursak ve bunu fragmanla karşılaştırırsak, kendisinin haklı olduğunu söylemek görevimiz olacaktır. Belki de cidden Half Life: Alyx diğer platformlarda oyunun tadını vermeyecektir.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/valve-explains-half-life-alyx-only-vr/
44
8
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
44
8
6
5
4