Valve, Steam'e Popüler Oyunları Daha Az Gösterecek Yeni Algoritmalar Getirdi

39
3
2
1
1
Yeni oyun keşfetmek, Steam'de oldukça zor olabiliyor zira hâlihazırda oldukça popüler olan oyunların sıralaması, genellikle değişmiyor ve bizim yeni oyun keşfetmemizin önüne geçebiliyor. İşte tam da bunu düzeltmek için kolları sıvayan Valve, Steam'e yeni algoritmalar getirdi.

Tokyo Game Show 2019 etkinliği bir yandan devam ederken Steam’e de önemli bir değişiklik geldi. Steam marketinde oldukça popüler olan oyunlar artık başka oyunları daha hızlı keşfedebilmeniz için daha az gözükmeye başlayacak. Yeni gelen güncelleme, birçok algoritma değişikliği ve hata düzeltmesiyle birlikte geliyor ve Steam’in oyun önerme sistemini daha çeşitli hâle getiriyor.

Steam, bu değişikliklerin nasıl çalıştığını ve sonuçlarını bir blog yazısında paylaştı. Paylaşılan yazıya göre önerilen oyunların önerilme şekillerinde yapılan değişikliklerden sonra kullanıcıların etkileşimi %15 arttı. Hatta her oyunun sayfasına girilme oranı %48 artarken bazı oyunların ziyaret edilmesinde %75’lik bir artış yaşandı. Ayrıca oyunların satın alma ve istek listesine ekleme sayılarında önemli bir artış gerçekleşti.

steam

Steam’e gelen bu değişiklik, platformun artık değişmediğini ve sürekli en çok oynanan oyunlara yönelik olduğunu savunan oyuncuların bildirimleri sonucunda yapıldı. Steam, bu önyargıları yıkmak için birçok sayfasına yenilik getirdi ve keşfedilmenin önüne geçen hataları giderdi. Paylaşılan yazıya göre yapılan tüm değişiklikler, karşınıza çıkan oyunların size göre olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Yapılan değişikliklerin ufak bir test grubu üzerinde yapılan deneyleri sonucunda platformun daha iyi bir yer hâline geldiği anlaşıldı ve güncelleme tüm kullanıcılara getirildi.

Ayrıca yeni güncellemenin birkaç gün önce duyurulan kütüphane güncellemesinden sonra geldiğini hatırlatmakta fayda var. Steam, lider olduğu sektörde pozisyonunu korumak için oldukça büyük uğraşlara girmiş gibi duruyor.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/steam-store-update-makes-it-recommend-already-popu/1100-6469830/
39
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
39
3
2
1
1