Volkswagen'in Elektrikli İlk Otomobiline Hızlı Şarj Özelliği

1
0
0
0
0
Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in tamamen elektrikli ilk otomobili 2019 yılında satışa çıkacak. Aracın en büyük özelliği çok kısa sürede uzun menzile yetecek kadar şarj olabilmesi.

Emisyon skandalı ile uzun süre gündemde kalan Alman otomobil üreticisi Volkswagen elektrikli otomobil planlarını açıkladı. Tamamen elektrikli ilk otomobilini 2019 yılında kullanıma sunmaya hazırlanan şirketin en büyük atılımı hızlı şarj konusunda olacak. 

Autocar sitesinin haberine göre, 2018 yılı sonu ya da 2019 yılı başlarında sunulacak araç sadece 15 dakikalık şarj ile 482 km yol yapabilecek. Bu rakam günümüz koşullarına göre gerçekten etkileyici. Hali hazırda elektrikli otomobillerini satışa sunan ve sadece bu alanda çalışan Tesla gibi şirketler bile bu rakamın oldukça gerisinde. Örneğin, Tesla’nın super hızlı şarj istasyonları 45 dakikalık bir sürede pilin yüzde 85’ini doldurabiliyor.

Bu yüksek şarj hızına benzer bir diğer hız da VW’in sahibi olduğu Porsche tarafından açıklandı. Mission E adlı konsept otomobilin pilinin 15 dakikada yüzde 80 oranında doldurulabildiğini açıklayan şirket, bu oran ile yaklaşık 500 kilometrelik menzilin sağlanmış olduğunu belirtiyor. Emisyon skandalı ile değeri düşen ve güvenilirliği zedelenen Volkswagen’in elektrikli otomobiller konusunda başarılı olması imajını düzeltmesini sağlayabilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0