Tarihe Geçecek WWDC 2023'e Günler Kaldı: İşte Apple’ın Duyurmasını Beklediğimiz Her Şey

12
2
0
0
0
Apple'ın yılın en beklenen etkinliklerinden WWDC 2023, 5 Haziran'da başlıyor. Peki, bizi neler bekliyor?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, her yıl genellikle haziran ayında bir etkinlik gerçekleştiriyor. Worldwide Developers Conference (WWDC) olarak isimlendirilen bu etkinlik kapsamında markanın en yeni ürünleri ile iPhone'ları çalıştıran iOS işletim sisteminin en yeni sürümü tanıtılıyor. Apple şimdi, WWDC 2023 ile ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı.

Apple, WWDC 2023'ün ne zaman gerçekleştirileceğini resmen açıkladı. Yapılan açıklamaya göre etkinlik, 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek etkinliğin ilk gününde, Apple Park'ta yüz yüze etkinlikler de düzenlenecek. Apple'ın 2023-2024 sezonundaki planlarını, bu etkinlik kapsamında öğrenme imkanı yakalayacağız.

1. Apple karma gerçeklik gözlüğü ve işletim sistemi

apple karma gerçekliiki

Apple'ın yaklaşık 5 yıldır üzerinde çalıştığı bilinen karma gerçeklik gözlüğü, eğer bir sürpriz olmazsa WWDC 2023'te karşımıza çıkacak. Söz konusu gözlükle birlikte realityOS adında olması beklenen karma gerçeklik işletim sistemi de sunacağı yenilikçi özelliklerle tanıtılacak.

Gözlük hakkında bilinen en çarpıcı özellik, görüntü kalitesinde yatıyor. Son iddialara göre Apple, gözlüklerinde 4K çözünürlük ve 5000 nite kadar parlaklık sunacak. Yani bir nevi sanal dünyayı neredeyse gerçeğe yakın görüntü kalitesinde görme imkânı sunacak.

Gözlükler, kendine has yeni işletim sistemleriyle de gelecek. Apple, "xrOS" adını verdiği yeni işletim sistemi için Türkiye dahil dünyanın her yerinde marka tescili başvurusunda da bulunmuştu.

iOS 17

WWDC 2023

WWDC 2023'ün en çok konuşulan bölümü, iOS 17 lansmanı olacak. Milyonlarca iPhone kullanıcısı, cihazlarına gelecek yeni özellikleri bu lansmanda öğrenecekler. Ayrıca etkinlik, yeni iPhone 15 serisi ile karşımıza gelmesi muhtemel bazı özellikleri de ortaya çıkarabilir.

iOS 17 ile gelecek yeni özellikler arasında akıllı kilit ekranı, dinamik adaya özel yeni arayüzler, aktif widgetlar, daha gelişmiş arama ve Spotlight gibi özellikler yer alıyor.

15 inç ekranlı MacBook Air ve MacBook Pro

macbook pro

Apple'ın WWDC 2023 kapsamında hem Air hem Pro versiyonuyla yeni MacBook'larla karşımıza çıkması bekleniyor. 15 inç ekran ile geleceği söylenen yeni MacBook modelleri yeni M3 işlemci ile de gelebilir. Öyle olması halinde Apple, piyasadaki en güçlü dizüstü bilgisayar modellerinden birini göstermiş olabilir.

Yeni MacBook'larla birlikte tanıtılması beklenen en büyük yenilik ise yeni ekran teknolojisi. Apple'ın 4K çözünürlükte micro-OLED ekranlar sunması bekleniyor. Bu sayede MacBook ekranındaki her şey artık çok daha net ve çok daha zengin renklerle görülebilecek

Yeni iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS geliyor

macOS 2023

Apple, geçtiğimiz yıllarda iOS ile iPadOS işletim sistemlerini birbirinden ayırmıştı. iPadOS 17, iPad kullanıcıları için yepyeni özellikleri ortaya koyacak. Ayrıca Apple Watch, Apple TV ve MacBook kullanıcıları için de işletim sistemlerinin yeni sürümleri, yepyeni özelliklerle karşımızda olacak. Yeni işletim sistemleri hakkında pek detay öğrenemedik.

Apple'ın WWDC 2023 için hazırladığı internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://developer.apple.com/wwdc23/
12
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
0
0
0