Sosyal Medya Kullanıcılarının Xbox Series X’e Taktıkları İlginç Lakap: XboX Sex

60
8
4
2
2
Microsoft, bu zamana kadar ki en güçlü Xbox olacak Xbox Series X’i duyurdu. Büyük bir ilgi ile karşılanan Xbox Series X'e sosyal medya kullanıcıları tarafından Xbox Sex lakabı takıldı.

Microsoft, Xbox Series X’i dünyanın en prestijli oyun ödülleri olan The Game Awards sırasında duyurdu. Xbox Series X, kuvvetli işlemcisi, 4K ve 8K video desteği ve yeniden tasarlanmış gövdesi ile dikkat çekiyor. 

Oyun severler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Xbox Series X, isminin söylenişi nedeniyle hemen takma isimler edindi. İngilizce konuşulan ülkelerdeki insanlar Xbox Series X’in kısaltarak “Sex” şeklinde okumaya başladılar.

Xbox Series X’in ismi ile başı Japonya’da da belada olacak gibi görünüyor. İngilizce konuşulan ülkelerde “Xbox Sex” olarak isimlendirilmeye başlayan Xbox Series X’e Japonya’da da Japonca “Shiri X” (Türkçe: Popo X) ismi verildi.

Xbox, Japonya’da uzun zamandır bir isimlendirme sorunu yaşıyor. “X” harfi Japonca’da batsu olarak geçiyor. Batsu da “hayır”, “imkansız”, “kötü”, “anlamsız” anlamlarında kullanılıyor. Batsu, Japonca’da aynı zamanda “ceza” olarak da kullanılıyor. Xbox’ın isminde bulunan “box” (kutu) ile birleştirilince Xbox’ın Japonya’da ismi çok da hoş görünmüyor. Xbox Series X’in Japonca’daki söylenişinin de “Xbox Sex”’i anımsatacak şekilde olduğu belirtiliyor. 

Xbox Series X

Xbox Series X’in duyurulmasının ardından Japonya’nın en büyük forumlarından olan 2ch’te insanlar, Xbox’la ilgili paylaşımlar yapmaya başladılar. 2ch’te yapılan paylaşımlarda, “Xbox Sex” benzetmeleri ve Japonca’daki negatif anlamından dolayı “X” harfi, esprilere konu oldu.

Xbox Series X Japonca

“Görünüşe göre Popo X…”​

Xbox Series Japonca

“X Kutu Popo X”​

Xbox Series X’in satışa sunulmasına daha uzun bir süre var. Microsoft’un yeni oyun konsolu olacak Xbox Series X, piyasada yerini alana kadar insanlar tarafından bir süre daha şakalara konu edilecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://kotaku.com/the-xbox-series-x-has-nicknames-like-sex-and-butt-x-1840409429
60
8
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
60
8
4
2
2