Xiaomi, Amazon Kindle'ın Tahtını Sallayacak E-Kitap Okuyucusunu Tanıttı

30
13
1
0
0
Xiaomi, şimdi de Amazon'un meşhur e-kitap okuyucusu Kindle'ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Firma, Mi Reader adındaki yeni e-kitap okuyucunun tanıtımını yaptı.

Xiaomi, günler önce yeni bir e-kitap okuyucuya dair ilk ipuçlarını paylaşmıştı ve bu cihaz, bugün karşımıza çıktı. İlk izlenimler, Xiaomi Mi Reader adlı cihazın Amazon Kindle'a oldukça benzediği yönünde. 

Cihazın 24 farklı ekran parlaklığı ayarı, HD görüntü özelliği ve tabii ki elektronik mürekkep teknolojisi desteği bulunuyor. Uygun fiyatıyla da öne çıkan Xiaomi Mi Reader, Kinde'ın tahtını sallayabilir.

Yeni nesil e-kitap okuyucu: Xiaomi Mi Reader

xiaomi mi reader

Dört çekirdekli işlemciye sahip olan e-kitap okuyucu, pek çok farklı dosya türünü destekliyor. %90 oranında monoton ekran parlaklığı sağlayabilen cihazda özel bir arayüz bulunuyor. Bu arayüz, Android 8.1 Oreo üzerine inşa edildi. Cihazın batarya hacmi 1.800 mAh ve cihaz, USB Type-C girişinden şarj ediliyor.

Yeni e-kitap okuyucunun fiyatları şu anda ön sipariş indirimiyle yurt dışında 471 TL'ye denk geliyor. Öte yandan belirlenen satış rakamlarına ulaşıldığında fiyat 486 TL'ye yükselecek. Firmanın Mi Reader cihazının ne zaman dünya çapında satışa sunacağı henüz bilinmiyor ancak cihaz, Xiaomi'nin anavatanı olan Çin pazarında 18 Aralık tarihinde piyasaya çıkacak. 

Xiaomi Mi Reader özellikleri:

xiaomi mi reader

Cihaz TXT, EPUB, PDF, DOC gibi dosya formatlarını destekliyor. Ayrıca WPS ve Microsoft Office uygulamalarını da e-kitap okuyucu üzerinden kullanmak mümkün. Mi Reader'ın 6 inçlik ekranı da bu iş için ideal olarak görülüyor. 

Mi Reader üzerinde yer alan 1.800 mAh batarya, 5V / 1,5 A şarj cihazıyla geliyor. Şarj girişi ise USB Type-C olan cihazın tasarımında iki farklı renk kullanıldığı görülüyor. Cihazın koyu renkli arka kısmı da kullanılan materyalle tutuşu kuvvetlendiriyor.

E-kitap okuyucunun ana işlemcisi, 1,8 GHz hızındaki Allwinner B300. RAM'i 1 GB olan Mi Reader, 16 GB dâhili hafızaya sahip. Android 8.1 Oreo ile çalışan e-kitap okuyucunun boyutları 159,2 x 116 x 8,3 mm iken toplam ağırlığı ise 178 gram olarak açıklandı.

E-kitap sektörünün öncüsü, aynı zamanda kitap satış platformu olan Amazon olmuştu. Amerikalı firmanın ürettiği Kindle, pek çok kişiye göre bir marka hâline gelen ilk e-kitap okuyucu idi. Bugün sektörde pek çok marka yer almasına rağmen Kindle, popülerliğini koruyor. Xiaomi Mi Reader, Kindle'a meydan okuyacak son rakip olarak görünüyor. 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/tablets/news/xiaomi-mi-reader-price-cny-579-599-launch-specifications-release-date-nov-20-2134560
30
13
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
13
1
0
0