Xiaomi'nin 'Çok' Akıllı Elektrikli Süpürgesi Tanıtıldı

62
7
5
3
3
MIJIA, bugüne kadar hep Xiaomi’nin popüler ürünlerinden biriydi. Çinli teknoloji devi Xiaomi, cihazın daha gelişmiş üst versiyonunu tanıttı. Yeni modelde lazer algılama sistemi gibi pek çok özellik bulunuyor.

Xiaomi, ev aletleri kategorisinde yer alan “MIJIA” akıllı elektrikli süpürgesinin bir üst modelini duyurdu. Cihaz, önceki modelinden farklı olarak akıllı robot gibi karşımıza çıkacak. Tasarımsal yeniliklerin yanı sıra cihaz özelliklerinde de pek çok gelişme mevcut.

Üst model MIJIA, üç farklı süpürme modunu destekleyebilecek. Bu modlar arasında “süpürme ve paspaslama modu”, “yalnızca süpürge modu” ve “yalnızca paspaslama” özellikleri yer alıyor ancak bazı özellikler için cihaz ekstra aksesuarlara ihtiyaç duyacak.

Yeni MIJIA, mobil uygulamasıyla kontrol edilebilecek:

Mijia Akıllı Süpürge

Robot elektrikli süpürge, manuel temizliği ve iki yönlü tekrarlanan paspaslamayı simüle etmek için profesyonel bir yazılım ile geliştirildi. Akıllı kontrollü su deposu ve kontrollü su pompası ile bulunan cihaz, ayrıca su seviyesini de algılayabiliyor. Cihazın işlemcisi çok akıllıca çalışıyor. Mesela ahşap bir zemine geldiğinde zemine zarar vermemek için susuz hareket etmiyor.

MIJIA, sürtünmesiz bir motorla donatılmış. Cihazda ayrıca lazer algılama sistemi yer alıyor. Cihazın hareket alanı da 8 metreye kadar artırıldı. Cihaz için ayrıca bir mobil uygulama da bulunuyor. Bu uygulama sayesinde cihazın temizleme durumunu ve yolunu gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca yine uygulama üzerinden temizlik zamanlayıp bir temizlik rotası da oluşturabiliyorsunuz.

Otomatik rota özelliğiyle MIJIA, odanızı tanıyabiliyor:

Mijia Akıllı Elektrikli Süpürge

İlk temizlikten sonra, MIJIA, odayı otomatik olarak tanıyor ve rotayı hafızasına kaydediyor. Daha sonra uygulama üzerinden bu rotada değişiklikler yapabiliyor hatta rotaları adlandırabiliyorsunuz.

Cihazın bataryası hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor ancak 110 dakikaya kadar çalışabildiği söyleniyor.  Yani kabaca 180 metrekarelik bir odayı tek seferlik şarjla temizleyebiliyor. Cihaz, bataryası bitmeden hemen önce ise otomatik olarak şarj ünitesine dönüyor.

MIJIA, 254 dolardan (yaklaşık 1.400 TL) raflarda yerini alacak. Cihazın 16 Ağustos’ta satışa sunulması bekleniyor.

62
7
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
62
7
5
3
3