Xiaomi, Oppo ve Vivo, AirDrop Benzeri Bir Dosya Transfer Sistemi Geliştirdi

22
3
2
1
0
Xiaomi, Oppo ve Vivo, Android kullanıcılarının uzun bir süredir hayalini kurduğu bir özelliği ediniyor. Bu üç marka arasındaki dosya transferlerini son derece hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirecek olan bir sistemin ağustos sonuna kadar açık beta sürümüne geçeceği düşünülüyor. Sistem sayesinde kullanıcılar, bu üç marka arasında üçüncü parti uygulamaları kullanmadan dosya transferi yapabilecek.

Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi, Oppo ve Vivo, markalar arası yüksek hızlı dosya transferini mümkün kılacak bir protokolü duyurdu. Bu protokol sayesinde üç markanın ürettiği telefonlar, saniyede 20 MB'a kadar dosya transferini herhangi bir üçüncü parti uygulamasına ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek.

AirDrop, kullanım kolaylığı sebebiyle Apple kullanıcıları tarafından fazlasıyla tercih edilen bir dosya transfer sistemi. Apple ekosistemi içerisinde bu tarz bir dosya transferi son derece kolay olsa da Android akıllı telefonları arasında böyle bir transferi gerçekleştirmek neredeyse imkansız bir haldeydi.

airdrop

Android telefon üreticilerin çoğu, Android'e kendi eklemelerini yaptığı için telefonlar farklı şekillerde işliyor. Bu şekilde bir dosya transfer sisteminin hayata geçmesi için de Xiaomi, Oppo ve Vivo'nun yaptığı gibi bir protokol gerekiyordu.

Yeni dosya transfer sistemiyle birlikte Xiaomi, Oppo ve Vivo markalı telefonlar; fotoğraf, video, şarkı ve doküman gibi dosyaların trensferini saniyede 20 MB gibi bir hızla, stabil ve tasarruflu bir şekilde gerçekleştirebilecek.

oppo xiaomi vivo

Xiaomi, Oppo ve Vivo, Çin'deki akıllı telefon sektörünün neredeyse %50'sini elinde tutuyor. Bu da Çin'de bulunan kişilerin büyük çoğunluğunun bu özellikten yararlanabileceği anlamına geliyor. Gelecekte diğer markalar da bu protokole uygun bir sistem geliştirirse tüm Android ekosistemi içerisinde yüksek hızlı dosya aktarımı görülebilir.

Şu an için Huawei, 'Huawei Share OneHop' isimli bir medya transfer sistemini kullanıyor. Akıllı telefonlar ve Matebook serisi arasında dosya transferi yapabilen bu sistemin bir benzerinin Android ekosistemine gelmesi durumunda tüm Android kullanıcılarının çok yüksek hızlarda ve kolaylıkla birbirine dosya gönderebileceği düşünülüyor.

Xiaomi, Oppo ve Vivo'nun tasarladığı yeni dosya transferinin ağustos sonunda açık beta sürümüne geçmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/08/19/xiaomi-oppo-vivo-have-established-a-cross-brand-file-transfer-alliance/
22
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
2
1
0