Yeni Nesil Toyota 86'nın Render Görüntüleri Oluşturuldu

18
4
2
0
0
Toyota'nın önümüzdeki dönemlerde yollara çıkacak ikinci nesil spor aracı Toyota 86'nın render görüntüleri oluşturuldu. Geçtiğimiz aylarda kaydedilen casus görüntülere dayanarak oluşturulan görüntüler, yeni nesil 86'nın olası tasarımını gözler önüne seriyor.

Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota, ikinci nesil Toyota 86'nın geleceğini geçtiğimiz yılın şubat ayında doğrulamıştı. Japon üretici ikinci nesil ile birlikte giriş seviyesi spor arabasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanırken, yeni nesile dair detaylar gelmeye devam ediyor.

Her ne kadar Toyota, ikinci nesil otomobili için detay vermek istemese de aracı birkaç saniyeliğine de olsa geçtiğimiz ay ilk kez görmeyi başarmıştık. Michigan'da kaydedilen görüntülerde, kamufle edilmiş yeni nesil Toyota 86 prototipi yer alıyordu. Şimdiyse grafik tasarımcılar, birkaç saniyelik kısa videoya dayanarak Toyota 86'nın render görüntülerini oluşturdular.

Yeni nesil Toyota 86 nasıl görünecek?

Toyota 86

Görüntülerde dikkat çeken ilk detay, 2013'te geri dönen Gazoo Racing GRMN Sports FR Concept Platinum'dakini andıran farlar oluyor. Öte yandan yeni nesilde alt kısım biraz daha farklı olsa da eski konseptten daha büyük bir ızgaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Görüntüde yer alan tasarım bilgisayarda oluşturulsa da Toyota'nın üretim versiyonunda benzer bir tasarımı benimseyeceği düşünülüyor.

Kaynaklar, arkadan itişli spor otomobilin bir sonraki versiyonunun GR86 olarak adlandırılacağını söylüyor. Bu, 86'yı aynı zamanda GR Supra ve GR Yaris gibi diğer spor Toyota otomobilleriyle benzer bir çizgiye taşıyacak. Ayrıca yeni neslin selefine kıyasla daha geniş, daha uzun ve daha alçak bir tasarıma sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre yeni nesil GR 86, 2022 model yılıyla önümüzdeki yılın temmuz ayında küresel pazarda satışa sunulacak. Araca dair önümüzdeki günlerde yeni detaylar ortaya çıkarsa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu süreçte yaşanacak gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/442700/next-generation-toyota-86-rendering/
18
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
0
0