Youtube Orijinal İçerikleri Tüm Kullanıcılar İçin Ücretsiz Olacak

76
34
23
6
5
YouTube’un premium üyelerine özel içerikler sunduğu YouTube Originals, 24 Eylül’den sonra tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak fakat premium üyeler bu konuda birkaç farklı avantaja sahip olacaklar.

YouTube'un orijinal dizi, film ve etkinliklerinden oluşan yayın platformu “Youtube Originals”, premium YouTube kullanıcılarına pek çok içeriği reklamsız sunuyordu. YouTube, sevilen platformu "Originals" için önümüzdeki ay bir dizi değişikliğe gidecek.

Önceleri sadece premium kullanıcılarının aylık ücret ödeyerek izleyebildikleri YouTube Originals içerikleri için Google, bu yılın başlarında bazı açıklamalar yapmıştı. Sözünü tutan YouTube, 24 Eylül’den sonra Originals içeriklerini tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacağını duyurdu.

Premium abonelerin avantajı ne olacak?

YouTube Premium

YouTube, Originals içeriklerini tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacak fakat premium aboneler içerikleri reklamsız ve yayınlandıkları anda izleyebilecekler. Ayrıca premium aboneler, yönetmenin kestiği sahneleri ve içerikle ilgili bazı ekstra sahneleri de izleme imkanına sahip olacak. Bunun yanında “freemium” olarak adlandırılan ve herhangi bir ücret ödemeyen izleyiciler, içerikleri yine normal bir YouTube videosu gibi reklamlarla birlikte izleyebilecekler. Ancak dizinin her bölümünün halka yayınlanmasını beklemek zorunda kalacaklar.

YouTube premium abonelerinin bunun haricinde de birkaç avantajı bulunuyor. Uygulamanın Kitaplık sekmesindeki yeni "Önerilen indirmeler" bölümü, indirilecek ilginç videoları bulmayı kolaylaştırıyor. Son olarak, Android kullanıcıları, Beğenilen Şarkılar listesinden ve diğer şarkı listelerinden otomatik olarak 500 şarkı indirebilecekler.

YouTube’un Premium özelliği ise şu an aylık 16,99 TL’den satışa sunuluyor. YouTube premium hakkındaki detaylı incelememize de buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/16/youtube-originals-free/
76
34
23
6
5
Emoji İle Tepki Ver
76
34
23
6
5