Geliyor Gelmekte Olan: Apple'ın Katlanabilir Ekranlı iPhone Geliştirdiği Söyleniyor

23
11
3
2
2
Apple'ın katlanabilir ekranlı bir iPhone üzerinde çalıştığı, bir kez daha dile getirildi. Weibo'da yer alan bilgilere göre şirket, bu telefon için Samsung'dan farklı tasarımlara sahip katlanabilen ekran panelleri satın aldı. İddialara göre Apple, bu panelleri prototip ürünlerinde deneyecek.

Çin'in en büyük sosyal medya platformu Weibo'da dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Apple, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'dan "çok sayıda" katlanabilir ekran siparişi verdi. Üstelik iddialara göre Apple, farklı tasarımlar için farklı katlanabilir ekran panelleri satın almış durumda. Bu iddia, Apple'ın farklı tasarımlara sahip katlanabilir ekranlı iPhone geliştirmek için çalıştığını gösteriyor.

Katlanabilir ekranlı telefonlar, sektörde beklenen etkiyi göstermedi. Ancak katlanabilen ekran panellerin her geçen gün biraz daha gelişiyor oluşu, Apple'ın da iştahını kabartmış gibi görünüyor. Ancak şu an için katlanabilir ekranlı bir iPhone modelinin yolda olduğunu söylemek, pek de makul değil. Weibo'daki açıklamalara göre Apple, bu tür bir akıllı telefon için nihai kararını henüz vermedi.

Katlanabilir ekranlı iPhone

* Görsel temsilidir.

Aslına bakacak olursak Apple, yeni ve farklı tasarımlara sahip ürünler üzerinde çalışma fikrini daima önemsedi. Sıkı Apple takipçilerinin hatırlayabilecekleri üzere şirket, geçtiğimiz yıllarda bir HDTV ürünü üzerinde çalışmalarını zaten sürdürmüştü. Ayrıca daha önce ortaya atılan iddialar, Apple'ın kendi elektrik motorlu aracı üzerinde çalıştığını da zaten ortaya koyuyor. Hal böyle olunca da Apple'ın katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirmeye çalışması, şaşılacak bir durum değil.

Bu arada, Apple'ın katlanabilir ekranlı bir iPhone üzerinde çalıştığı iddiası, ilk kez gündeme getirilen bir konu değil. Örneğin sosyal medyanın güçlü sızıntıcılarından olan Jon Prosser, haziran ayında Apple'ın katlanabilen bir iPhone üzerinde çalıştığını söylemişti. Prosser'in iddialarına göre şirket, iPhone 11 gibi görünen çift ekranlı bir iPhone üzerinde çalışıyordu. Ancak bu iddia ile ilgili olarak somut bir gelişme yaşanmadı.

Temmuz ayındaysa Apple'ın katlanabilen ekranlı bir iPhone patenti gün yüzüne çıkmıştı

Apple

Apple'ın katlanabilen bir telefon üzerinde çalıştığı iddiaları, sadece Prosser tarafından dile getirilmedi. Temmuz ayında ortaya çıkan bir patent, Apple'ın merkez dışındaki bir noktadan katlanabilen bir iPhone üzerinde çalıştığını ortaya koyuyordu. Özellikle de bu patent, Samsung'dan alınan ekran panellerinin göstergesi olabilir. Ancak şu an için bu konuyla ilgili de bir şey söylemek pek mümkün değil.

Kaynak : https://bgr.com/2020/09/10/apple-iphone-news-foldable-display-samsung/
23
11
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
11
3
2
2