Apple, Uydu Bağlantısı Özelliğini Bazı Avrupa Ülkelerinde Kullanıma Sundu (Yine Dışlandık)

12
6
5
1
0
iPhone 14 ile birlikte uydu üzerinden Acil SOS özelliğini tanıtan Apple, yeni özelliği bugün itibarıyla bazı Avrupa ülkelerinde kullanıma sundu. Türkiye, o ülkeler arasında yer almıyor.

Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte hayat kurtaracak yeni bir özelliğini de duyurmuştu. iPhone’larda bulunan uydu üzerinden acil SOS özelliğinin uydular üzerinden kullanılabileceği açıklanmıştı. Bu sayede cihazlar, hiçbir sinyal alınmayan noktalardan bile doğrudan uydu aracılığıyla acil hizmetlerden faydalanabileceklerdi. 

iPhone 14’ün piyasaya sürdüğü gün kullanılabilir olmayan özellik, kısa bir süre önce ABD ve Kanada’da kullanılabilir hale geldi. Hatta bu olayın ne denli hayati olduğu, Alaska'da yaşanan bir mahsur kalma olayında da kendini gösterdi. Şimdiyse iOS ekosistemindeki yeni özellikle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Uydu üzerinden acil SOS özelliği, bazı Avrupa ülkelerinde aktif hale getirildi!

apple

Apple tarafından yapılan açıklamalarda, özelliğin bazı Avrupa ülkelerinde daha kullanıma sunulduğu duyuruldu. Bu ülkeler; Almanya, Fransa, İrlanda ve Birleşik Krallık'tı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Acil Numaralar Derneği CEO'su Gary Machado, "Uydu aracılığıyla acil SOS, uydu üzerinden acil durum iletişimini daha erişilebilir hale getiriyor, bu çok heyecan verici." ifadelerini kullandı.

Uydu üzerinden acil SOS özelliği, 2023'te çok daha fazla ülkede kullanılacak. Peki Türkiye o ülkelere dahil mi?

Apple tarafından uydu üzerinden acil SOS özelliğinin Türkiye’de kullanıma sunulup sunulmayacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla bu konuda net bir cevap da veremiyoruz.

Uydu üzerinden uydu üzerinden acil SOS özelliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için:

Kaynak : https://www.apple.com/uk/newsroom/2022/12/emergency-sos-via-satellite-available-in-france-germany-ireland-and-the-uk/
12
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
5
1
0