Bomba İddia: Yeni iPhone'lar 12MP Ön Kamerayla Gelecek

33
13
9
3
1
Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan iddiaya göre Apple, iPhone XI modellerinde ön kamerayı çok ciddi şekilde iyileştirecek.

TF Securities’in dünyaca ünlü Apple analisti olan Ming-Chi Kuo, yatırımcılarına paylaştığı notta 2019 model iPhone’lar hakkında önemli bilgilere yer verdi. Nota göre Apple, yeni iPhone modellerinde yalnızca arka kameralarını değil, ön kamerasını da geliştirecek. 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak yeni ön kamera, Daha yüksek çözünürlük yalnızca selfie kalitesini artırmakla kalmayacak, lens, daha fazla görsel bilgi alabildiği için artırılmış gerçeklik filtrelerindeki doğrusallık da yükselmiş olacak.

Kuo, şu ana kadar çıkan arka kamera söylentilerini ise doğruluyor. Buna göre 5.8 inç ekranlı iPhone XI ve 6.5 inç ekranlı iPhone XI Max, 12MP + 12MP + 12MP üçlü arka kameraya sahip olacak. 6.1 inç LCD ekranlı yeni iPhone modeli ise 12MP + 12MP çift arka kameraya sahip olacak. Kamera geliştirmesinin yeni iPhone modellerinin en önemli özelliği olması beklenirken, üçlü kamera kurulumunda Sony sensörlere yer verileceği tahmin ediliyor.

Kuo, Apple’ın kamera lensi tasarımları hakkında da bazı bilgiler paylaştı. Kuo’nun aktardığı bilgilere göre Apple, gerçekten de pek çok insan tarafından ‘çirkin’ olarak görülen kare şekilli oldukça büyük bir kamera lensi kullanacak. Ancak asimetrik tasarımı gizlemek için kamera lensinin içi renkli değil siyah olacak. Böylece kamera sensörlerinin çapraz dizilimi gözü daha az rahatsız etmiş olacak. En azından Apple böyle olmasını umuyor.

Kaynak : https://www.idropnews.com/rumors/new-iphones-will-gain-boosted-12mp-front-cameras-special-black-lens-coating-and-more/106703/
33
13
9
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
13
9
3
1