Disney+ ve Hulu'dan Kaldırılan İçerikler Disney'e '1,5 Milyar Dolara' Patladı

10
3
2
0
0
Disney+ ve Hulu'dan kaldırılan 50'den fazla içerik, Disney’e 1,5 milyar dolarlık bir zarar ettirdi. Bunun üstüne şirketin 400 milyon dolarlık ek bir zarara daha girmesi de olası.

Disney+ ve Hulu, son zamanlarda abonelerini şaşırtan bir hamle yaptı ve platformlarından 50’den fazla dizi ve filmi kaldırdı. Bu içerikler arasında Willow'un devam dizisi, Rosaline ve Joey King'in başrolünde olduğu aksiyon-gerilim filmi The Princess ve Bryan Cranston'ın The One and Only Ivan gibi yüksek bütçeli projeler de vardı.

Disney, geçtiğimiz Mayıs ayında dört milyon abone kaybettiğini duyurmuştu. Bu kaybı telafi etmek için bir dizi adım atacağını açıklayan Disney, bunların arasında reklamsız Disney+ üyeliğinin fiyatını arttırmak, Disney+ ve Hulu'nun içeriğini birleştiren tek bir uygulama deneyimi geliştirmek ve her iki platformdan da çeşitli içerikleri kaldırmak vardı.

Disney’in stratejisi, şirkete pahalıya patladı

Tasfiyenin ilk duyurulmasından yaklaşık bir ay sonra, yeni bir SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) başvurusu Disney'in Disney+ ve Hulu içeriklerinin kaldırılmasından 1,5 milyar dolar zarar ettiğini ortaya çıkardı.

Ek olarak şirketin CFO’su Christine McCarthy, stüdyonun vergi faturasını azaltmak için 1,8 milyar dolara kadar bir zarar yazılabileceğini belirtti. Stüdyonun bu girişimden şimdiden 1,5 milyar dolar zarar etmeyi planladığı düşünülürse, hem Disney+ hem de Hulu'nun önümüzdeki haftalarda daha fazla içerik kaldırması muhtemel görünüyor.

Şimdiye kadar yayından kaldırılan film ve dizilerin birçoğu, iptal edilen diziler ya da kullanıcıların yeniden izlemesi pek mümkün olmayan tek seferlik filmlerdi. Ancak Willow için izlenecek olan plana rağmen kaldırılması göz önüne alındığında, büyük isimlere ait içeriklerin bile kaldırılabileceğini düşünebiliriz.

Kaynak : https://screenrant.com/disney-plus-hulu-content-removed-money-writeoff-saved/
10
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
0
0