Dünyanın En Pahalı PC Oyunu Satışa Çıktı: İşte 'O Paraya Bilgisayar Toplanır' Dedirten Fiyatı ve Hikayesi

63
8
5
3
3
"The Hidden and Unknown", 17 bin TL'lik Türkiye fiyatıyla Steam'in en pahalı oyunu oldu. Üstelik oyunun yurt dışı fiyatı da en az Türkiye fiyatı kadar ağzı açık bırakan cinsten. Peki, oyun neden böyle bir fiyata sahip?

Son günlerde ülkemizde artan oyun fiyatlarından şikâyet ederken, Steam’de sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı şok eden bir oyun belirdi. “The Hidden and Unknown” adlı oyun, Türkiye’de 17 bin TL; yurt dışında ise 2 bin dolardan satışa sunuldu.

Üstelik oyun, fiyatıyla birlikte oluşan beklentilere asla karşılık vermiyor. Umut ettiğimiz gibi oyun dünyasında yeni bir çağ başlatan grafikler veya oynanış mekanikleri bulunmuyor. Peki, bu oyunu özel ve bu kadar yüksek fiyatlı yapan şey ne? Olay, aslında geliştiricinin fikrinde yatıyor:

Fiyat, geliştiricinin anlattığı hikâye için biçtiği değeri temsil ediyor:

17 bin tl oyun

TheGamer’a konuşan ‘ThePro’ adlı geliştirici, oyunun neden böyle bir fiyata sahip olduğunu şu şekilde açıkladı:

“Fiyat etiketinin nedeni, kendi hayatımı birkaç kuruş için satmak istememem. Bana göre hikâye, saf bir "oyundan” daha fazlasını ifade ediyor.”

Peki, nedir bu oyunun hikâyesi?

The Hidden and Unknown, aslında geliştiricinin bir otobiyografisi olarak geçiyor. Fakat oyun, tam olarak da bir otobiyografi değil. Geliştirici, hem kendi geçmişi hem de felsefik düşünceleri görsel tarzda sizin yönlendirdiğiniz bir hikâyeyle aktarmayı deniyor.

Tabii bu denemenin ne kadar başarılı olduğu tartışılır, zira oyunda herhangi bir özel sanat tasarımı yer almıyor. Yalnızca yazılar ve 3D render’lanan ortamlar gösteriliyor.

Oyun, bitince iade edilebiliyor:

17 bin tl oyun

The Hidden and Unknown, aslında dikkatleri üstüne çekmek isteyen bir yapım olarak tasarlanmış durumda. Zira oyun, muhtemelen hiçbirimizin ödemek istemeyeceği bir fiyata sahip ancak bu fiyat, aslında kısmen bir illüzyon.

Oyunun hikâyesi ise 2 saati aşmıyor. Bu da 17 bin TL veren oyuncuların, oyunu bitirdikten sonra hiçbir koşul olmadan oyunu iade edip parasını geri alabildiği anlamına geliyor. Geliştirici de aslında dikkat çekici bir fiyat belirlerken “Kimseyi maddi sıkıntıya sokmak istemem.” diyor.

Küçük bir not: Oyun, halihazırda oyun meraklısı hackerlar tarafından kırılmış durumda. Yani oyunu Steam'den satın almadan crackli şekilde oynayabiliyorsunuz. Tabi korsan oyun oynamanın getirdiği risklerin sorumluluğunu almanız gerekiyor.

The Hidden and Unknown'ın Steam sayfasını ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

The Hidden and Unknown sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 ve üzeri
  • İşlemci: 1.8 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Ekran kartı: İşlemcinin dahili ekran kartı yeterli
  • Depolama alanı: 505 MB
Kaynak : https://www.thegamer.com/steam-new-indie-game-most-expensive-1999-dollars/
63
8
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
63
8
5
3
3