Elon Musk, Cybertruck’ın Camının Neden Kırıldığını Açıkladı

257
29
29
27
19
Tesla'nın geçtiğimiz hafta sonunda tanıttığı Cybertruck, gündemden düşmüyor. Lansman sırasında kırılan camlarla ilgili açıklama yapan Elon Musk, aracın camının kırılmasının nedenini açıkladı.

Hayatımızdaki yeri çok da geçmiş dönemlere dayanmamasına rağmen özellikle geliştirdiği teknolojilerle otomobil sektörüne yön veren Tesla, geçtiğimiz hafta yeni pick-up modelini duyurdu. "Cybertruck" olarak isimlendirilen bu araç, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünüyor, ilginç tasarımıyla ve sağlamlığıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyordu. Ancak yeni aracın tanıtımı sırasında hiç de beklenmedik bir olay da yaşandı.

Tesla'nın yeni pick-up'ı, ilginç tasarımının yanı sıra, sağlamlığıyla da ön plana çıkıyor. Araçta paslanmaz çelik malzeme kullanılıyor ve camları kırılmıyor. Ancak tanıtım sırasında Tesla Cybertruck'ın camı, hiç beklenmedik bir şekilde kırıldı. Tesla CEO'su Elon Musk, yaşanan bu olayın ardından şaşkınlığını gizleyememiş olsa da Cybertruck'ın tanıtımını aracın kırık camlarıyla tamamladı.

Tesla

Milyonlarca kişi, yapılan tanıtım etkinliklerinden sonra aynı şeyi düşünmeye başladı. "Kırılmaz denilen cam neden kırıldı?" Bu soru elbette, Tesla yetkilileri tarafından da soruldu ve konuyla ilgili bir iç soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında aracın camlarının neden o hale geldiği anlaşılmaya çalışıldı. Şimdi ise konuyla ilgili resmi bir açıklama, Tesla CEO'su Elon Musk tarafından yapıldı.

Lansman sırasında araca yapılan işkence, sadece camla ilgili değildi. Ekip, aracın paslanmaz çelik gövdesinin sağlamlığını gösterebilmek için büyük bir balyozla aracın ön kapısına da vurdu. Aslına bakacak olursak bu test gayet başarılıydı çünkü aracın sol ön kapısı balyoz darbelerine karşı "Bana mısın?" dememişti. Musk'ın açıklamalarına göre aracın camının hasar görmesinin asıl nedeni, cama fırlatılan demir bilye değil, balyozun ta kendisiydi.

Tesla

Elon Musk, camın neden kırıldığını Twitter üzerinden bir takipçisinin kendisine gönderdiği yanıt aracılığıyla açıkladı. Musk, balyozla aracın ön kapısına vurulmasının, kırılmaz denilen camın alt kısmına hasar verdiğini, bu yüzden de demir bilyenin camı mahvettiğini söyledi. Peki ya arka cam? Lansmanda, aracın sadece sol ön kapısına balyozla vurulmuştu. Elon Musk, arka camın neden hasar gördüğüne dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Arka camla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da elimizde doğrulanmamış bir bilgi var. Bir Tesla çalışanına göre Cybertuck'ın ön camı zırhlı. Fakat arka camında böyle bir dayanıklılık söz konusu değil. Aslına bakacak olursak bu doğrulanmamış açıklama 'doğru' olabilir ve arka cam bu yüzden demir bilyeye dayanamamış olabilir. Ancak son söz yine Tesla tarafından yapılacak resmi bir açıklamayla söylenmiş olacak.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/384171/musk-explains-cybertruck-glass-broke/
257
29
29
27
19
Emoji İle Tepki Ver
257
29
29
27
19