Google, Modüler Telefon Projesi Project Ara'yı İptal Etti!

0
0
0
0
0
Birbirinden ayrılabilir donanım parçalarıyla geleceğin telefon projesi olarak kabul edilen Google’ın Project Ara’sı, artık şirketin gündeminde olmayacak.

Google’ın lego parçalarını birleştirir gibi donanım parçalarını birleştirerek kendi telefonunuzu yapmanızı sağladığı modüler akıllı telefon projesi Project Ara, üretimi ve geliştirilmesiyle ilgili yaşadığı sorunlar gerekçesiyle şirket tarafından rafa kaldırıldı. 

Birkaç ay önce 2017 yılından itibaren geliştiricilere dağıtıldıktan sonra son kullanıcılar için satışa sunulacağı söylenen Project Ara ile ilgili böyle bir karar alınmasına sebep olan durum ise projenin fikir sahibi olan Phonebloks’un gidişattan pek memnun olmaması. Üretiminin yanı sıra geliştirilmesi için yapılan çalışmaların yetersiz kalması sebebiyle Google’ın öncelikli planları arasından kaldırılan Project Ara yerine 4 Ekim’de iki Pixel cihazının tanıtılacağı ve şirketin bu cihazlara ağırlık vereceği belirtildi. Google'ın geçtiğimiz günlerde Nexus markasını da tarihe gömdüğü ortaya çıkmıştı.

Fikrin tamamen çöpe atıldığını söylemek elbette doğru olmaz, zira Google’ın ilerleyen zamanlarda projeyi kaldığı yerden geliştirmeye devam edebilme ihtimali de bulunuyor. Şimdilik tüm planlar 4 Ekim’de tanıtılacak iki Pixel cihaz üzerine kurulu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0