iPhone 14 Pro'nun RAM Kapasitesi Ortaya Çıktı: Android Telefonların Neredeyse Yarısı...

26
16
6
4
4
iPhone 14 Pro ailesi ile ilgili bir iddia gündeme geldi. Söylentilere göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, LPDDR5 RAM ile gelecek. Ayrıca bu modellerde kullanılacak RAM'lerin kapasitesi de açığa çıkmış durumda.

Eylül ayına sayılı günler kala, ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili iddialar kazanı da kaynamaya başladı. Zira şirket, eylül ayında gerçekleştireceği bir etkinlikte iPhone 14 ailesini tanıtacak. Böylelikle bu yıl tasarım değişikliği de olmasını beklediğimiz yepyeni iPhone modelleri ile tanışma imkanı yakalamış olacağız.

Apple tarafından konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamış olsa da iPhone 14 ailesiyle ilgili gelen son haberler, herkesi heyecanlandıracak türden. Zira DigiTimes tarafından paylaşılan bir iddiaya göre iPhone 14 ailesinin bazı üyeleri, yeni bir bellek sistemine geçiş yapacak.

iPhone 14 Pro ve Pro Max, 6 GB LPDDR5 RAM ile gelebilir

iPhone 14 Pro Max

Apple, mevcut iPhone modellerinde LPDDR4X RAM tercih etmişti. iPhone 14 ailesinde bu durumun değişeceği ifade ediliyor. İddialara göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, LPDDR5 RAM ile donatılacak ve kapasitesi ise 6 GB olacak. Eğer bu iddia gerçek olursa, 2022 model iPhone'ların hem enerji tüketimi açısından daha verimli hem de çok daha hızlı olacağını söyleyebiliriz. 

Apple'ın en büyük rakibi konumunda bulunan Samsung'un Galaxy S22 modellerinde 12 GB'a kadar RAM kapasitesi sunduğunu düşünürsek Apple'ın 6 GB RAM kapasitesi kağıt üzerinde düşük gibi görünüyor. Bununla birlikte Android işletim sistemi ile iOS arasındaki çalışma sistemi farkı, iPhone'ların düşük RAM kapasitesine rağmen iyi performans sunabilmesini sağlıyor.

Apple, artık Pro varyantları daha fazla önemsiyor gibi görünüyor. Zira iddialara göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, yalnızca RAM değil, işlemci açısından da daha güçlü olacak. Deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya bahsi geçen modellerde A16 Bionic işlemci kullanacak olan Apple, iPhone 14 varyantlarında ise geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü A15 Bionic işlemciyi kullanacak. Apple'ın bu hamlesi, normal ile Pro modeller arasındaki ayrımı artıracak gibi görünüyor. Tüm bunlar ve iPhone 14 ailesinin fiyatı, Apple'ın eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikte resmileşmiş olacak.

iPhone 14 nasıl olacak? diyenler, aşağıdaki videomuzu izleyebilir

Kaynak : https://www.macrumors.com/2022/07/25/iphone-14-pro-faster-newer-6gb-ram/
26
16
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
26
16
6
4
4