Maserati, Asfaltları Ağlatacak Project24'ü Tanıttı: Sınırlı Sayıda Üretilecek

4
3
0
0
0
İtalyan otomobil üreticilerinden Maserati, pistler için geliştirdiği yeni hız canavarı otomobili Project 24'ü tanıttı. Araç hızı kadar hafifliğiyle de dikkat çekiyor.

İtalyan otomobil firmalarının hız odaklı otomobiller yapmaktaki başarısı, hızlı otomobillere az çok ilgisi olan herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu firmaların arasında başı çekenlerden biri de hiç şüphe yok ki Maserati

Firma şimdi yeni projesi olan Project24'ü tanıttı. Bu otomobilin en dikkat çekici noktası motor gücü ve hafifliği olurken, pistlere özel geliştirilecek aracın oldukça nadir bir parça olarak koleksiyoncuların ilgisini çekeceğini söylemek mümkün.

Yalnızca 62 adet üretilecek

maserati project24

Henüz fiyatı ya da teslimatların başlayacağı tarih bilgisi bile paylaşılmayan aracın özellikleri oldukça dikkat çekici. MC20 modeli temel alınarak tasarlanmış araçta 3.0 litrelik Nettuno V6 motor var, yani selefinden daha güçlü bir motora sahip. 740 beygir güç üreten bu motor, MC20 motorundan 119 beygir daha fazla güç üretme kapasitesine sahip. 

MC20'nin pistlere uyarlanmış hali olarak gösterilen modelde sınırlı kaymalı, altı ileri sıralı şanzıman bulunuyor. Ayrıca pistte sürücünün rahat edebilmesi için araçta ayarlanabilir amortisörler ve viraj denge çubuğu da yer alıyor. Karbon seramik frenlere sahip olan aracın jant boyutu da 18 inç. 

Araç pistlere özel olarak geliştirildiği için ön tarafında far bulunmuyor, yalnızca iki ince aydınlatma şeridi yer alıyor. Otomobilin kaputundaki büyük havalandırma deliği ve arasında yer alan ayarlanabilir kanat ise aerodinamik açıdan performans arttırmayı amaçlıyor.

Project24'ün ağırlığı ise yalnızca 1250 kilogram olacak. MC20 modelinin 1500 KG geldiğini düşünürsek bu da ciddi bir performans farkı demek. Üstelik ağırlıktaki bu azalmaya rağmen motor gücünün de artacağını unutmamak gerekiyor. Maserati bu modeliyle hız meraklılarını çekecek gibi duruyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/600028/maserati-project-24/
4
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
0
0
0