MediaTek, Huawei'ye Çip Satabilmek İçin Lisans Başvurusu Yaptı

17
8
3
1
0
Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi MediaTek, ABD hükümetinin ambargo uyguladığı Huawei'ye silikon satabilmek için lisans başvurusunda bulundu. Trump yönetiminin MediaTek'in başvurusunu kabul edip etmeyeceği merak ediliyor.

Geçtiğimiz yıl ABD Ticaret Bakanlığı, Amerikan teknolojilerini doğrudan içeren yarı iletken ürünlerin Huawei'ye satışını önlemek amacıyla bir genelge yayınlamıştı. Yayınlanan genelgeye göre Amerikan teknolojilerini kullanan yabancı üreticilerin, Huawei ile ortaklık yapmadan önce ABD'den lisans alması gerekiyordu.

Bu sebeple Çinli şirketin en büyük iş ortaklarından biri olan TSMC, 15 Eylül'den sonra HiSilicon yongalarının üretiminde Huawei ile ortaklık etmeyeceğini açıklamıştı. Bu ayrılığın ardından kendi Kirin yongalarını üretemeyecek olan Huawei'nin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Yasak nedeniyle Qualcomm ve Samsung alternatif seçeneklerin dışında kalırken, MediaTek'in ihtiyaç duyduğu yongayı Huawei'ye tedarik edeceği konuşuluyordu.

MediaTek, Huawei'ye çip satabilmek için ABD'ye lisans başvurusunda bulundu:

MediaTek

15 Eylül 2020'de ABD, Tayvan merkezli MediaTek'in bile Huawei ile çalışmasını engelleyecek bazı boşlukları kapatacak. Reuters'ın haberine göre ise MediaTek bugün, Huawei'ye yonga sağlamaya devam etmek için lisans başvurusunda bulundu.

ABD hükümetinin 'Huawei yasağı kurallarına' uymayı planladığını doğrulayan MediaTek, yapılan açıklamada ABD tarafından belirlenen kurallara uygun olarak izin başvurusunda bulunulduğunu belirtti. Tayvan merkezli üretici, açıklamada daha fazla detay paylaşmadı.

Huawei'nin son şansı MediaTek gibi görünüyor:

Huawei

Bir başka Tayvanlı yarı iletken üreticisi TSMC, geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada, Çinli telekomünikasyon ve akıllı telefon devi Huawei'den sipariş almayı mayıs ayında durdurduğunu ve son gönderimlerin 15 Eylül'e kadar devam edeceğini açıklamıştı.

Tahmin edebileceğiniz gibi Huawei, işlemciler olmadan akıllı telefon üretmeye devam edemez. Bu noktada şirket artık kendi üretimini yapamıyor ve ihtiyaç duyduğu düzeyde silikon üretebilen tek şirket MediaTek. Trump yönetimi MediaTek'in lisans talebini reddederse Huawei'nin yola nasıl devam edeceği ise bilinmiyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/mediatek-huawei-ban-1152742/
17
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
8
3
1
0