Çıkar Göster: Bir Oyuncu, Girdiği Tartışmayı Kazanmak İçin Gizli Tank Belgelerini Yayınladı

92
7
3
1
0
Birleşik Krallık'ta, kraliyetin tank birliklerinde olduğuna inanılan bir War Thunder oyuncusu, geliştiricilerle girdiği tartışmada haklı olduğunu göstermek için gizli tank belgelerini kullandı. Tartışma, oyundaki bir tankın tasarımında yanlışlık yapılmasından ortaya çıkmıştı.

En çok oynanan savaş temalı oyunlardan olan War Thunder, ileri seviye mekanikleriyle, sunduğu araç çeşitliliğiyle, ücretsiz ve platformlar arası oynanabilirliğiyle ve daha birçok özelliğiyle oyuncuların ilgisini çekiyor. Geliştiriciler, devasa bir kitleye sahip olan oyunda tarihte kullanılmış olan araçları en ince detayına kadar aktarmaya çalışıyor.

Fakat haberimizin konusu olan olayla birlikte bunu her zaman başaramadıklarını görüyoruz. Bu olayda bir War Thunder oyuncusu, oyun içinde bulunan bir tankın tasarımında hata yapıldığını söylüyor ve bunu kanıtlamak için tankın tasarımını içeren gizli belgeleri kullanıyor. İşte detaylar:

14 yıla kadar hapis riski var:

Challenger 2

Tasarım bilgilerini paylaşan oyuncu, Fear_Naught. Öncelikle yaptığı açıklamada oyunun geliştiricisi Gaijin’in, Challenger 2 tankının tasarımında hata yaptığını fakat bu hatayı yapmasının normal olduğunu, çünkü Challenger 2’nin oldukça karışık bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.

Daha sonrasında ise yaptığı forum paylaşımında Fear_Naught, tankın oyundaki tasarımının yanlış olduğunu tekrar söylüyor ve üstüne, aslında nasıl olması gerektiğini, gizli belgeler eşliğinde detaylıca anlatıyor.

Fear_Naught sadece haklı olduğunu göstermek için bunları paylaşmış olsa da Gaijin Entertainment, bu dosyaları gizli olmaları sebebiyle sildi. Moderatörler, yaptıkları açıklamada bu belgelere dair İngiliz ordusundan resmi yazı geldiğini ve belgelerin gizli kalması gerektiğini, paylaşılmaya devam edildiğinde de 14 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabileceğini belirtiyor. Ayrıca paylaşılan belgeler için sağlam bir kaynak verilmediğinden doğrulukları kabul edilmedi.

Moderatörler ayrıca, Fear_Naught’un iki gözünün çiçeği Challenger 2’de herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://kotaku.com/military-game-fan-leaks-classified-docs-to-win-forum-ar-1847309348
92
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
92
7
3
1
0