Samsung Galaxy S10, Tekneleri Alabora Olan Avustralyalı Çiftin Hayatını Kurtardı

215
51
13
8
8
Avustralya'nın Queensland eyaletinin açıklarında, bir çiftin teknesi alabora oldu. Can yeleklerini bile almaya vakit bulamayan çift, suya dayanıklı Galaxy S10'u kullanarak durumu yetkililere bildirdi. Kıyı şeridinden 38 kilometre uzakta denize düşen çift, telefonları sayesinde hayatlarını kaybetmekten kurtuldular.

Zaman zaman sizlerle paylaştığımız haberlerimizde, akıllı telefonlar ya da giyilebilir teknolojik ürünlerin insanların hayatını nasıl kurtardığından bahsediyoruz. Şimdiyse Avustralya'da Samsung'un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefonu Galaxy S10, tekneleri alabora olan bir çiftin kurtulmasını sağladı.

Bazı akıllı telefonlar, sahip oldukları sertifikalarla su ya toz gibi durumlara karşı dayanıklı oluyorlar. Galaxy S10 da sahip olduğu IP67/68 sertifikaları ile su geçirmeme özelliğine sahip. Bu durum, çoğu zaman günlük kullanım için önemliymiş gibi görünse de bu kez öyle olmadı. Galaxy S10'un su geçirmeyen yapısı, tekneleri alabora olup denize düşen Avustralyalı çiftin hayatlarının kurtarılmasını sağladı.

Samsung Galaxy S10

Söz konusu olay, Avustralya'nın Queensland eyaletindeki sahil şeridinden 38 kilometre uzaklıkta gerçekleşti. Çiftin teknesi, teknenin motoru ile çapa ipinin birbirine dolaşması sonucunda önce metrelerce sürüklendi, ardından da alabora oldu. Teknenin alabora olmasıyla birlikte can yeleklerini almaya bile vakit bulamayan çift, kendilerini denizde buldular.

Dalgalar tarafından sürüklenen çift, sadece Galaxy S10'a sahipti. Telefonun çalışmayacağını düşünen ikili, Galaxy S10'un çalıştığını fark ettikten sonra da durumu hemen yetkililere bildirdiler. Bulundukları konumu da Google Haritalar ve GPS aracılığıyla gönderen talihsiz çift, havanın kararması üzerine Galaxy S10'un LED aydınlatma özelliğini kullanarak kurtarma ekiplerine yardımcı oldular. Saatlerce suyun içerisinde kalan çift, neyse ki hiçbir olumsuzluk yaşanmadan kurtarıldı.

İşte talihsiz çiftin polis ekiplerine gönderdiği konum

Konum bilgisi

Yaşanan bu olayda çiftin gerçekten de şanslı olduklarını açıkça belirtmek gerekiyor. Çünkü teknenin alabora olduğu bölge, doğal deniz yaşamının oluğu bir yer. Hatta talihsiz çift, gezintileri sırasında da köpek balıklarını gördüklerini ifade ediyorlar. Ancak ilginç bir şekilde köpek balıkları, teknenin alabora olmasının ardından hiç görülmemişler. Bu arada, saatlerce tuzlu su içerisinde kalan Galaxy S10 hala sağlam ve sahibi, hayatını kurtaran bu telefonu kullanmaya devam ediyor.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/galaxy-s10-helps-rescue-stranded-australian-couple-boat-overturns/
215
51
13
8
8
Emoji İle Tepki Ver
215
51
13
8
8