İşte Bilime Göre Son 10 Yılın En Çirkin ve En Güzel 5 Otomobili

166
55
9
6
5
Son 10 yılın 'altın oran'a göre en çirkin ve en güzel araçları belli oldu. Yapılan bir çalışma, yüzlerce otomobil arasından altın orana en çok uyan veya yakınından bile geçmeyen otomobilleri ortaya çıkardı.

Genellikle matematik ve sanatta kullanılan 'altın oran'ı duymuşsunuzdur. Altın oran, temel olarak güzelliği ve bütünün parçaları arasındaki uyumu ölçmeye çalışan bir denklem. Bu bilimsel denklemi geometrik şekillere uygulayarak elde edilen sonuçların insan gözüne en hoş gelen sonuçlara ulaştığı iddia ediliyor. Elbette güzellik göreceli bir kavram, ancak yine de geniş çekiciliği olan şekilleri belirlemek için kullanılabilir. Otomobil dünyasında pek aşina olmasak da, sonuçlar kesinlikle merak uyandırıcı.

İngiltere merkezli araç satış ve inceleme platformu Carwow, altın oranı yüzlerce otomobil üzerinde uyguladı. İnceleme ekibinin amacı bilimsel olarak son 10 yılın en çirkin ve en güzel otomobillerini ortaya koymaktı. Bilimin bu noktada ne derece doğru uygulandığı tartışılır. Ancak otomobil tutkunlarının böylesine bir çaba ve zaman harcaması saygı duyulası. İşte altın oran tarafından belirlenen, son yılların en çirkin ve en güzel otomobilleri:

Son 10 yılın en çirkin 5 otomobili

5 . 2016 Ford Kuga Vignale

ford kuga vignale

Bilim, Ford'u sevmedi ve en kötü kategoride seçilen tek modeli Kuga Vignale değil. Güzellik yarışması için ilk tercih olamayacağı kesin, ancak yine de keskin hatlarıyla kendi çapında bir albenisi var. Ya da daha çirkin seçimler yolda diyebiliriz.

4. 2015 Audi RS7 Sportback

İşte güzelliğin göreceli olduğunu kanıtlayan bir seçim. Herkes Audi'nin önündeki büyük ızgarayı ve ön panele göre küçük kalan farları eleştiriyor. Ancak Sportback otomobilin hareketli hatları çok çirkin değil. Bir kere Audi o!

3. 2012 Audi A1 Sportback

audi a1 sportback

Bilim Audi'ye taktı. A1 heyecan verici bir otomobildi ancak listede yer almayan birinci nesil Nissan Juke ile yan yana koysak her şey açıkça görünürdü... Siz altın orana falan bakmayın A1 zarif ve estetik bir otomobil olarak tercih edilesi duruyor.

2. 2019 Mercedes-AMG GLC 63 Coupe

Buna sadece gülüp geçsek mi? Mercedes-Benz'in bu dört kapılı AMG coupe modelinin markanın standartlarına göre çok çarpıcı olmadığı söylenebilir. Ancak son 10 yılın en çirkin ikinci aracı olmayı hak ediyor mu? Hayır!

1. 2013 Ford Fiesta ST

ford fiesta

Fiesta'nın dünya çapında çok fazla seveni var. Ancak itiraf etmek gerekirse, bu aracı yapmışlar ama olmamış. En çirkin araç seçilmesi elbette biraz haksızlık, ancak otomobil de ortada. Kimilerine göre bilimi gölgeleyen hoş bir agresifliğe sahip olabilir. Ancak Ford Fiesta'yı buralarda görmek sizi üzdüyse, en güzel modelleri görmek daha fazla üzecek...

Son 10 yılın en güzel otomobilleri

5. 2014 Nissan Micra

nissan micra

Aslında Micra'nın oranları oldukça hoş. Yine de kalp atışlarını hızlandıran bir tasarım değil. En çirkin araçlardan birini tercih edebiliriz.

4. 2019 Toyota Corolla

2019 toyota corolla

Daha önceki seçimlere göre 2019 Corolla, Micra gibi iyi oranlandırılmış ve çekici değil. Altın oran matematik dünyasında bir fark yaratıyor, ancak burada değil. Güzellik arıyorsanız göz zevkinize güvenmeye devam edin.

3. 2016 Vauxhall Mokka

2016 Vauxhall Mokka

Ve işte bilimin tamamen raydan çıktığı nokta. Vauxhall Mokka, Opel Mokka veya ne derseniz deyin, sıradan bir tasarımdan ötesi değil. Neyse ki, Opel bünyesindeki Vauxhall sadece Birleşik Krallık ve eski sömürgelerinde satılıyor.

2. Volkswagen Up!

Volkswagen Up

Matematiksel oranlar Volkswagen'in bu ilginç otomobiliyle bir kez daha altüst oluyor. Up!'ın tasarımı oldukça simetrik görünüyor. Ancak bilim, simetrinin tek başına bir güzellik kriteri olamayacağını anlamıyor. Son 10 yılın en güzel görünen 2. aracı olmayı hak etmiyor diyorsanız, 1 numaraya hiç bakmayın deriz.

1. 2016 Smart ForTwo Cabrio

smart fortwo cabrio

Tam anlamıyla kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. CarWow'un çalışmasına göre, bu araç altın orana %98,83 oranında uyuyor. Yani rakamlara göre Smart ForTwo Cabrio son 10 yılda üretilen en güzel otomobil. Ferrari, Porsche, Lamborghini, Dodge Challenger, Aston Martin, Corvette falan hepsi yalan. Şaka bir yana en kötüsü değil, ama en iyi olmaktan da çok uzak....

Kaynak : https://www.motor1.com/news/380852/science-reveals-ugliest-prettiest-cars/
166
55
9
6
5
Emoji İle Tepki Ver
166
55
9
6
5