Bütün Oyun Firmalarını Almaya Yemin Etmiş Tencent, Sumo Digital’ı Satın Alıyor

76
16
9
4
4
Dünya çapında onlarca oyun şirketine sahip olarak dünyanın en büyük oyun şirketi haline gelen Tencent, Sumo Digital’ı da bünyesine katmaya hazırlanıyor. Tencent, satın alma işlemi için 1,27 milyar dolar ödeyecek.

Birçok şirketi bünyesine katarak büyümeye devam eden teknoloji şirketi Tencent, dünya çapında oyun geliştirici şirketlerine sahip bir holdingi tümüyle satın almaya hazırlanıyor. Alınacak holdingin hisseleri, bu haberden beri yükselişte görünüyor.

Çinli şirket Tencent, İngiltere kuruluşlu Sumo Group’u satın alacağını duyurdu. Satış için 1 milyar doların üzerinde teklif alan holding, yasal işlemlerden sonra 14 şirketiyle birlikte Tencent’a katılacak.

Tencent, oyun sektörüne hükmetmeye gidiyor

sumo digital

Riot Games, Ubisoft, Epic Games ve Activision Blizzard gibi birçok oyun şirketinde pay sahibi olan Tencent, birçok alt şirkete sahip Sumo Digital’ı satın almaya karar verdi. Şirket, satın alma işlemi için 1,27 milyar dolara anlaştı. Tencent zaten halihazırda Sumo Digital’dan ufak bir miktarda paya sahipti. Ancak tümüyle satın alma haberi, İngiliz holdingin hisselerini adeta uçurdu. Geliştiricinin hisse fiyatlarında aniden %40’lık bir artış yaşandı.

Sumo Digital, belki de en çok Sega ile olan uzun süreli ilişkisiyle biliniyor. Şirketin elinden çıkan oyunlar sorulunca akla gelen ilk isimler Outrun 2006 Coast 2 Coast, Hood: Outlaws & Legends, Sonic & Sega All-Stars Racing ve Forza Horizon gibi oyunlar oluyor. Tencent, bu kadar önemli işe imza atmış bir geliştiriciyi tümüyle kendine dahil ederek gücüne güç katacak gibi duruyor.

Tencent, geçen sene tam 31 oyun şirketini daha satın almıştı. Ubisoft, Activision Blizzard ve Epic Games’te pay sahibi olan Tencent; Riot Games’in tamamını kendi bünyesinde barındırıyor. Bu da onu dünyanın en büyük oyun şirketi ve Çin’in en büyük ikinci teknoloji şirketi yapıyor. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/tencent-acquires-sumo-digital-for-dollar127-billion/
76
16
9
4
4
Emoji İle Tepki Ver
76
16
9
4
4