Valve, Kuralları İhlal Eden Dota 2 Oyuncularını 19 Yıl Banlayacak

24
4
2
1
1
Valve, oyun içerisinde uygunsuz davranışlar sergileyen DOTA 2 oyuncularına karşı oldukça ciddi yaptırımlar uygulamaya başladı. Oyunun maç eşleştirme sisteminde hile yapan, uygunsuz dil kullanan, Steam hesabı alıp satan ve herhangi bir şekilde bir açıktan ya da hatadan yararlanan kişilere ağır yaptırımlar uygulanacak.

Valve, Dota 2’de temiz ve saygılı bir oyuncu topluluğu oluşturmak konusunda oldukça kararlı. Şirket, Steam'de yayınlanan yeni bir blog gönderisinde, oldukça ciddi yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Oyun içerisinde uygunsuz davranışlar sergileyen, centilmenlik puanı düşük olan, herhangi bir şekilde hile ya da sistem açığı kullanmaya çalışan, hesap alım satımı yapanlar 19 yıl boyunca oyundan banlanacak. 

Bu yasaklamalar herhangi bir uyarı ya da bilgilendirme olmaksızın gelecek. Valve sadece hesapları banlamakla kalmayacak, telefon numaralarını da sistemden çıkaracak. Valve, dereceli oyunlara girecek oyuncuların telefon numaralarının tanımlı olmasını istiyor. 

dota 2

Valve ayrıca normalde tecrübeli olduğu halde tecrübesiz gibi davranan ve genelde Smurf olarak adlandırılan hesapları da adeta ezip geçecek. Artık hem hesaba telefon numarası eklemeden dereceli maç oynanamayacak hem de dereceli oyunlar için artık en az 100 saatlik oyun deneyimi gerekecek. 

Valve ayrıca oyuncuların kendilerine uygun kategoriye daha çabuk yerleşmesi için çalışmalarına devam ediyor. Algoritmalarını da buna göre şekillendiren Valve, oyuncuların böylelikle kendilerine uygun kategoriye daha çabuk yerleşmesini sağlamayı istiyor. 

dota 2

İnternet üzerinden oyun oynamış olan herkes, beraber oyun oynamaktan keyif alacağı insanları tercih ediyor. Valve de serinin hayatına sağlıklı şekilde devam etmesini istiyor. 

Kaynak : https://www.extremetech.com/gaming/298697-valve-hands-out-nearly-20-year-bans-to-abusive-dota-2-players
24
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
4
2
1
1