VPN'den Faydalanarak Oyunları Nasıl Daha Ucuza Satın Alabilirsiniz?

44
8
6
5
5
Oyunseverler, yeni bir oyun satın alabilmek için uzunca bir süre beklemek durumunda kalabiliyorlar. Çünkü bazı oyunlar ciddi anlamda cep yakıyor. Peki oyunları ucuza satın almanın yolları nelerdir?

Video oyun sektörü her geçen gün biraz daha büyüyor. Oyunseverlerin büyük bir çoğunluğu, özellikle bilgisayarları üzerinden video oyun oynamaya bayılıyorlar. Ancak video oyunlarını oyun konsolları üzerinden oynayan oyunseverlerin sayısı da azımsanacak gibi değil. Açıklanan son veriler, oyun sektörünün geçtiğimiz yıla oranla yüzde 18 büyüdüğünü ve 43 milyar dolar gelir elde ettiğini gösteriyor.

Özellikle son yıllarda piyasaya sürülen oyunlar, çok ciddi sistem gereksinimleri istemeye başlamış durumda. Hal böyle olunca da oyunseverler, bilgisayarlarının donanımlarını ya yükseltmek zorunda kalıyorlar ya da yeni bir oyuncu bilgisayarı satın alıyorlar. Ancak bu işlem, çok ciddi bir maliyet gerektiriyor ve haliyle de onca parayı harcadıktan sonra, oyunlara ayıracak bütçe kalmıyor.

Oyuncu bilgisayarı

Şimdiyse sizlere, oyunları daha ucuza alabileceğiniz bir yöntemden bahsedeceğiz. Aslına bakacak olursak bu yöntem, pek çoğumuzun bildiği bir teknolojiye dayanıyor. "VPN" olarak bildiğimiz teknoloji, oyunları daha ucuza satın almanıza yardımcı olabilir. Dilerseniz şimdi VPN'in, oyunları ucuza satın almak isterken nasıl kullanabileceğinize yakından bakalım.

VPN teknolojisi, IP adresinizi maskeleyerek internette anonimliğinizi sağlar. Üstelik bu teknoloji ile kendinizi bulunduğunuz ülkeden farklı bir ülkedeymişsiniz gibi de gösterebilirsiniz. Bu da yeni oyun kampanyaları için bir fırsat doğurur. Çünkü her ülkede aktif olarak hizmet veren çok sayıda dijital oyun satıcısı bulunuyor. Bu satıcıları yakından takip etmek, oyunları çok daha ucuza satın almanızı sağlayacaktır.

Steam

Yukarıdaki resmi hepimiz biliriz. Valve'ın oyun platformu Steam, indirim yapmaya başladığında hemen her yerde karşımıza çıkar. Ancak işin aslı, yeni bir oyun satın almak için Steam'in indirimlerini beklemek zorunda olmadığınızdır. Çünkü VPN servisleriyle ilgili oyunu global olarak arayabilir, en uygun fiyatı hiç ummadığınız bir ülkede bulabilirsiniz.

VPN kullanımı ciddi anlamda basittir. Aslına bakacak olursak artık VPN kullanmanız için herhangi bir yazılım indirmenize bile gerek kalmıyor. Özellikle Google Chrome için geliştirilen eklentiler, VPN hizmetini doğrudan tarayıcının içinden sağlayabiliyor. Ancak siz siz olun, çok bilinmedik VPN servislerini kullanmayın. Zaten bu konuda fazlasıyla ünlü ve ücretsiz olarak sunulan yazılımlar bulunmaktadır.

VPN

VPN aracılığıyla oyun satın almak, biraz zaman ve araştırma yapmayı gerektiren bir işlemdir. Ancak ne olursa olsun, bir oyunu daha ucuza almak fazlasıyla avantajlı bir durumdur. Ayrıca VPN kullanarak ülkemizde yasaklı olan herhangi bir oyunu da satın alabilirsiniz. Netice de oyunun satışı yasak bile olsa, oyunu satın aldıktan sonra oynayabilirsiniz. Böylelikle hem Türkiye'de olmayan veya yasaklı oyunlara da sahip olmuş olursunuz.

Kısaca özetlemek gerekirse, VPN kullanmak sizi diğer ülkelerdeki kampanya ve perakende satıcılara ulaştırır. Böylelikle de oyunları, çok daha ucuza satın alma fırsatı yakalamış olursunuz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. VPN kullanırken de oyun satın almak için girdiğiniz site güvenilir olmalıdır. Ufak bir araştırmayla sitenin güvenli olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Kaynak : https://thenerdstash.com/how-to-buy-your-pc-games-cheaper-with-a-little-help-from-a-vpn/
44
8
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
44
8
6
5
5