Xiaomi, 2019 Yılında Kullandığı Temel Teknolojileri Açıkladı

13
3
2
1
0
Xiaomi, Salı günü düzenlediği Mi Geliştirici Konferansı 2019 (MIDC 2019) ile 2019 yılında kullandıkları temel teknolojileri açıkladı. Xiaomi’nin 2019 yılında yaptığı en önemli gelişmelerin başında, MIUI arayüzü için geliştirilen deprem uyarı sistemi geldi.

Xiaomi, 2019 yılındaki temel teknolojilerini, bugün Pekin’de gerçekleştirdiği etkinlikle tanıttı. Mi Geliştirici Konferansı’nın açılış konuşmasını Xiaomi’nin Kurucu Başkanı ve CEO’su Lei Jun yaptı. Jun etkinlikte, “2020’de piyasada olacak 10 adet 5G cihazımızın yanında, Akıllı Ev tanımını daha yaygın hale getirmek için AIoT’taki (Nesnelerin Yapay Zekası) dünya lideri konumumuzu güçlendireceğiz” dedi. 

Xiaomi’nin 2019 yılında geliştirdiği en önemli teknolojilerin başında Xiaomi akıllı telefonların arayüzü olan MIUI’i için geliştirilen deprem uyarı sistemi oldu. MIUI 11’le beraber Xiaomi kullanıcılarına sunulan deprem uyarı sistemi, 20 Eylül’de MIUI 11’in yayınlanması ile denenmeye başladı. 

Xiaomi, deprem uyarı sistemini, doğal afet uyarıları için çalışan Çin merkezli Care-life Institute ile beraber çalıştı. Xiaomi’nin deprem uyarı sistemi, depremlerin riski yüksek olan Çin’in Sichuan eyaletinde kullanılabiliyor. Sistem yakın zamanda bütün Çin’de kullanılabilir hale getirilecek.

Mi Geliştirici Konferansı 2019

Gerçekleştirilen etkinlikte Xiaomi Yapay Zeka platformu departmanı Genel Müdürü Fan Dian, deprem uyarı sistemini diğer akıllı telefon üreticileri ile paylaşmaya istekli olduklarını söyledi. 

Pekin’de gerçekleştirilen etkinlikte erkek ses seçeneğine de sahip olacak Xiaomi’nin sesli asistanı Xiao Ai 3.0 da duyuruldu. Şirket yaptığı açıklama ile 2019’un ikinci çeyreğinde 49.9 milyon kullanıcı ile Çin’de en çok kullanılan sesli asistana sahip olduklarını açıkladı. 

Xiao 3.0’la beraber, Xiaomi’nin derin öğrenme çerçevesi olan MACE’nin de yeni versiyonu duyuruldu. Xiaomi, geliştiricilere daha fazla kaynak sağlamak için MACE'i açık kaynaklı olarak yayınlayacak.

Mi Geliştirici Konferansı 2019

Mi Geliştirici Konferansı’nda Xiaomi, yeni akıllı telefonu olan Mi MIX Alpha’nın arkasındaki teknolojileri de açıkladı. Xiaomi’nin laminasyon teknolojisi ve kavisli ekran için ayrıca geliştirilen yeni arayüz yazılım çözümü, Mi MIX Alpha’yı rakiplerinin önüne geçirecek. Yani bir rakibi olsaydı.

Xiaomi’nin gerçekleştirdiği etkinlikte Xiaomi Finans’ın kurucusu ve CEO’su olan Hong Feng de bir konuşma yaptı. Feng, yaptığı konuşmada endüstriyel ortaklarına daha fazla finansman sunacaklarını açıkladı. Feng, 100’den fazla ürünün geliştirilmesi için 270’den fazla ekosistem ortağına yatırım yaptıklarını ve bu sayının şimdi 400’ün üzerine çıktığını da sözlerine ekledi. 

Kaynak : http://blog.mi.com/en/2019/11/19/xiaomi-unveils-core-technologies-at-midc-2019/
13
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
0