Orta Dünya’nın Fantastik Karakterlerini Canlandıran Yüzüklerin Efendisi Oyuncularının İlk ve Son Halleri

17
4
0
0
0
Orta Dünya’nın Fantastik Karakterlerini Canlandıran Yüzüklerin Efendisi Oyuncularının İlk ve Son Halleri
The Lord of the Rings, Yüzüklerin Efendisi filmleri yalnızca fantastik kurgu sevenlerin değil pek çok sinemaseverin de favori serilerinden bir tanesi. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala dünya çapında sayısız hayrana sahip olan Yüzüklerin Efendisi oyuncularının şimdiki halleri ise görenlerde nostaljik bir rüzgar estiriyor.

İngiliz filolojist ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien tarafından kaleme alınan ve sonuncusu 1955 yılında yayımlanan The Lord of the Rings kitap serisinden aynı isimle sinemaya uyarlanan film serisinin ilk filmi 2001 yılında Yüzük Kardeşliği, ikinci filmi 2002 yılında İki Kule, son filmi ise 2003 yılında Kralın Dönüşü adlarıyla vizyona girdi. Yüzüklerin Efendisi serisi izleyenleri tam anlamıyla kendine hayran bıraktı ve sayısız Oscar ödülüne layık görüldü.

Elbette kitaplar ile filmler arasında fark var ancak Yüzüklerin Efendisi oyuncuları ve serinin yönetmeni Peter Jackson o kadar iyi bir iş başardılar ki kitapları okumamış olanlar bile Orta Dünya’ya hayran kaldı. Hatta bu nedenledir ki aynı evrende geçen The Rings Of Power dizisi çıtanın çok altında kaldığı için epey eleştirildi. Gelin biraz nostalji yapalım ve Yüzüklerin Efendisi oyuncularının şimdiki hallerine bakarak geçmişi yad edelim.

Yüzüklerin Efendisi oyuncularının ilk ve son halleri: 

  • Frodo Baggins / Elijah Wood 
  • Samwise Gamgee / Sean Astin
  • Pippin Took / Billy Boyd
  • Meriadoc Brandybuck / Dominic Monaghan
  • Gandalf / Ian McKellen
  • Legolas / Orlando Bloom
  • Aragorn / Viggo Mortensen 
  • Gimli / John Rhys-Davies
  • Boromir / Sean Bean
  • Arwen Undómiel / Liv Tyler 
  • Galadriel / Cate Blanchett 
  • Elrond / Hugo Weaving
  • Bilbo Baggins / Ian Holm

Frodo Baggins / Elijah Wood

28 Ocak 1981 doğumlu olan Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi serisinde karşımıza yüzük taşıyıcısı hobbit Frodo Baggins olarak çıkmıştı. Spy Kids 3D: Game Over, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Maniac gibi filmlerde ve Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, Wilfred gibi dizilerde izlemiş olsak da kendisi aslında bir DJ. 

Samwise Gamgee / Sean Astin

25 Şubat 1971 doğumlu olan Sean Astin, seride karşımıza Frodo’nun en yakın arkadaşı Samwise Gamgee olarak çıkmıştı. Teenage Mutant Ninja Turtles ve Justice League Action gibi yapımlara sesiyle hayat vermiş önemli bir seslendirme sanatçısı olan Astin’i son olarak Stranger Things dizisinde izleme şansımız oldu.

Pippin Took / Billy Boyd

28 Ağustos 1968 doğumlu olan Billy Boyd, Yüzüklerin Efendisi serisinde karşımıza Frodo’nun kuzenlerinden Pippin Took olarak çıkmıştı. Outlander ve The Witches of Oz gibi dizilerde izleme şansımızın olduğu Boyd, aynı zamanda Beecake isimli müzik grubunun solistidir. 

Meriadoc Brandybuck / Dominic Monaghan 

8 Aralık 1976 doğumlu Dominic Monaghan, seride karşımıza Frodo’nun kuzenlerinden Meriadoc Brandybuck olarak çıkmıştı. Kült dizi Lost’un yanı sıra X-Men Origins: Wolverine ve Star Wars: The Rise of Skywalker gibi filmlerde de izlediğimiz Monaghan aynı zamanda bir yapımcıdır. 

Gandalf / Ian McKellen

25 Mayıs 1939 doğumlu olan Ian McKellen, Yüzüklerin Efendisi serisinde karşımıza Orta Dünya’nın yılmaz bekçisi olan büyücü Gandalf olarak çıkmıştı. Royal Shakespeare Company’de sayısız tiyatro oyunu sergileyen oyuncuyu X-Men serisinde başka bir ikonik karakter olan Magneto olarak da izleme şansımız oldu. Kendisi Gandalf karakterini Hobbit üçlemesinde yeniden canlandırmıştır. 

Legolas / Orlando Bloom

13 Ocak 1977 doğum olan Orlando Bloom, seride karşımıza Orman Diyarı prensi Elf Legolas olarak çıkmıştı. Kendisini daha sonra Pirates of the Caribbean serisinde başka bir ikonik rol olan Will Turner karakteri olarak izledik. Bloom, Legolas karakterini The Hobbit üçlemesinde yeniden canlandırmıştır. 

Aragorn / Viggo Mortensen 

20 Ekim 1958 doğumlu olan Viggo Mortensen, seride Arathorn'un oğlu, Isildur'un varisi ve Gondor Kralı Aragorn olarak karşımıza çıkmıştır. Captain Fantastic, Hidalgo, Green Book filmleriyle önemli başarılar elde eden Mortensen, Falling filmi ile ilk uzun metraj yönetmenlik denemesini yapmıştır. 

Gimli / John Rhys-Davies

5 Mayıs 1944 doğumlu olan John Rhys-Davies, 1.84 m boyunda olmasına rağmen Yüzüklerin Efendisi serisinde karşımıza cüce Gimli olarak çıkmıştır. Once Upon a Time , Shadowtown ve The Shannara Chronicles dizilerinde izleme fırsatı bulduğumuz oyuncu aynı zamanda usta bir seslendirme sanatçısıdır. 

Boromir / Sean Bean

17 Nisan 1959 doğumlu olan Sean Bean, seride karşımıza Gondor savaşçısı Boromir olarak çıkmıştır. Snowpiercer, The Oath ve aynı zamanda yapımcısı olduğu Legends gibi dizlerde izleme fırsatı bulduğumuz Sean Bean, Game of Thrones dizisinde başka bir ikonik karakter olan Ned Stark’ı canlandırmıştır. 

Arwen Undómiel / Liv Tyler 

1 Temmuz 1977 doğumlu olan Liv Tyler, Yüzüklerin Efendisi serisinde, Ayrıkvadi’nin prensesi ve Aragorn’un ölümsüz aşkı Arwen olarak karşımıza çıkmıştır. The Leftovers, 9-1-1: Lone Star gibi önemli dizilerde izleme şansı yakaladığımız Liv Tyler, aynı zamanda UNICEF elçisidir. 

Galadriel / Cate Blanchett

14 Mayıs 1969 doğumlu olan Cate Blanchett, seride karşımıza Ormanın Hanımı elf soylusu Galadriel olarak çıkmıştır. The Curious Case of Benjamin Button, Cinderella, Carol, Thor: Ragnarok ve Ocean's 8 gibi sayısız filmde önemli roller oynayan oyuncu pek çok ödüle de layık görülmüştür. 

Elrond / Hugo Weaving

4 Nisan 1960 doğumlu olan Hugo Weaving, Yüzüklerin Efendisi serisinde karşımıza Ayrıkvadi’nin sahibi elf Elrond olarak çıkmıştır. V for Vendetta, Captain America: The First Avenger, Hacksaw Ridge ve Cloud Atlas gibi sayısız filmde önemli roller oynayan oyuncu, Matrix serisindeki başka bir ikonik karakter olan Ajan Smith rolüyle de izleyenlerin beğenisini kazanmıştır. 

Bilbo Baggins / Ian Holm

12 Eylül 1931 doğumlu olan Ian Holm, seride karşımıza Frodo’nun amcası ve yüzüğün ilk taşıyıcısı Bilbo Baggins olarak çıkmıştır. Royal Shakespeare Company’de sayısız tiyatro oyununda rol alan oyuncu, pek çok dizi ve filmde rol almış ve aynı zamanda seslendirme sanatçılığı yapmıştır. Kendisi maalesef 19 Haziran 2020 tarihinde hayatını kaybetti. 

Ve Gollum

Dünya çapında sayısız hayranı bulunan film serisi Yüzüklerin Efendisi oyuncularının şimdiki hallerini paylaşarak seri sonrası kariyerlerinde neler yaptıklarından bahsettik. Yüzüklerin Efendisi oyuncuları hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

17
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
0
0
0