Audi’den "Bu Bildiğin Porsche" Dedirten Ultra Yakışıklı Konsept Otomobil: Activesphere

7
3
2
1
0
Audi, geleceğe ışık tutan yeni konsept aracı Activesphere'i tanıttı. Araç, Audi ve Porsche ikilisinin yakın gelecekte kullanacağı PPE platformu üzerine inşa edildi.

Alman otomobil devi Audi, fütüristik tasarıma sahip konsept otomobilleriyle bugüne kadar pek çok kez gözleri üstüne çekmeyi başardı. Şirket, bu kez daha çok off-road ve macera tutkunlarına hitap eden yeni konseptini gösterdi.

Audi Activesphere adlı yeni konsept, aslında önden bakıldığında devasa tekerleklere sahip bir E-Tron modeli gibi duruyor. Fakat araca diğer açılara bakıldığında Audi’den geriye bir iz kalmıyor.

Karşınızda Audi Activesphere:

()

audi activesphere

Audi Activesphere, görünüşünden de anlaşılabileceği üzere hayatını aktif yaşamayı sevenler için geliştirilmiş. Araç, arka kısmında üstü açılarak bir kasaya dönüşüyor, aksiyon için gerekli her türlü ekipmanın taşınmasına olanak tanıyor.

audi activesphere

audi activesphere

Aracın içiyse artık konseptlerde görmeye alıştığımız detaylar barındırıyor. Fakat dikdörtgen direksiyon ve fiziksel tuş olmayan yapının yanında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle desteklenen sistemler de yer alıyor. Araç kontrolleri, bu teknoloji desteğiyle yapılıyor.

audi activesphere

Aracın teknik özelliklerine gelecek olursak; Audi, Activesphere’e 100 kWh’lık batarya ve 325 kW güç üreten motorlar eklemeyi başarmış durumda. Araç, elbette dört çeker.

audi activesphere

audi activesphere

Batarya performansındaysa oldukça iddialı veriler mevcut. Araç, Audi ve Porsche’nin gelecekteki araçlarında kullanmayı planladığı PPE platformu üzerine inşa edildi. Bu da aracın 10 dakikada 300 kilometrelik menzil sunacak şekilde şarj olabileceğini gösteriyor. 25 dakikalık şarj ile %80 batarya kapasitesine ulaşılıyor.

Kaynak : https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/the-audi-activesphere-concept-15161
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0