Bomba İddia: Samsung Galaxy Note10'da Fiziksel Tuş Bulunmayacak

46
9
4
4
3
Yeni bir iddiaya göre Samsung, Galaxy Note10'da tasarımını ciddi şekilde güncelleyecek ve cihaz üzerindeki tüm fiziksel tuşları ortadan kaldıracak.

Samsung, Galaxy S10 ailesi ile beklediği satış trendini oluşturmuş durumda. Ancak Galaxy S10, Samsung’un 2019 yılındaki son büyük numarası olmayacak. Ağustos ayı geldiğinde Samsung’un yeni phableti Galaxy Note10, yılın en iddialı akıllı telefonlarından biri olarak karşımıza çıkacak. Üstelik ortaya çıkan yeni beri rapor, Galaxy Note10’un rakiplerinden tamamen ayrılan bir özelliğe sahip olacağına söylüyor.

XDA Developer tarafından aktarılan bilgiye göre Galaxy Note10 cihaz üzerinde hiçbir fiziksel tuşa sahip olmayabilir. Bir başka deyişle Galaxy Note10’un üzerinde bir güç tuşu, ses açma/kapama tuşu ya da Bixby tuşu bulunmayacak. Bunun yerine cihazın yanlarında bulunan jest ve dokunma sensörleri, fiziksel butonların görevini üstlenecek. Bunun en azından şu an için tartışmalı bir seçim olacağını tahmin etmek zor değil.

Fiziksel tuşların kaldırılması, tüketicilerin tepkisini çekebilecek bir durum. Zira fiziksel tuşlar, yeri geldiğinde cihazı ekranına bile bakmadan kontrol etmemizi mümkün kılıyor. Yolda kulağınızda kulaklıkla gidiyorsunuz. Telefonunuzu cebinizden hiç çıkarmadan müziğin/görüşmenin sesini kısıp açabilir, gelen aramayı reddedebilir ya da müziği değiştirebilirsiniz. Ancak fiziksel tuşların olmadığı bir durumda bulun için cihazı elinize almanız gerekecek.

Elbette ki Samsung, böylesine büyük bir değişimi yürürlüğe koymadan önce bir Galaxy A serisi akıllı telefon ile test edip, tüketicilerin tepkisini ölçecektir. Zira dörtlü ve üçlü arka kamera kurulumları, ilk Infinity-O ekran ve daha pek çok özellik, Samsung amiral gemilerinde tüketicilerin beğenisine sunulmadan önce Galaxy A serisi akıllı telefonlarda test edilmişti. Bu doğrultuda yılın ikinci çeyreğinde fiziksel tuşu bulunmayan bir Galaxy A modeli tanıtılabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/samsung-galaxy-note-10-no-buttons-report/
46
9
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
46
9
4
4
3