Doctor Who'nun Yeni Sezon Bölümleri, Disney+’ta Yayınlanacak

9
2
1
1
1
Uzun yıllardır devam eden popüler dizi Doctor Who'nun yeni sezonlarının Disney+'a ekleneceği duyuruldu. Buna göre yapım, 2023'te çıkacak yeni bölümleriyle platforma eklenecek.

İlk olarak 1963’te yayınlanmaya başlayan, daha sonra ise 2005’te BBC’de modern versiyonuyla devam eden Doctor Who, şüphesiz dünyanın en popüler dizilerinden biri. Yapım, ‘rejenerasyon’ ismi verilen bir süreçle sürekli beden değiştirmesi nedeniyle farklı oyuncular tarafından canlandırılan ‘Doktor’ karakterinin ve yoldaşlarının Tardis ismi verilen bir makine ile evrenin ve zamanın farklı bölümlerinde yaşadığı maceraları anlatıyor.

Dizinin geleceği ile ilgili de geçtiğimiz günlerde oldukça önemli bir gelişme yaşandı. BBC, sevilen yapımın 2023’te üç bölümle geri döneceğini duyurdu ve bir fragman paylaştı. Yeni bölümlerle ilgili en çok dikkat çeken kısım ise Onuncu Doktor olarak tanıdığımız David Tennant’ın diziye geri dönecek olmasıydı. Açıklamalarda Tennant’ın bu bölümler boyunca on dördüncü Doktor olacağı, daha önce yeni Doktor olacağı açıklanan Ncuti Gatwa’nın ise on beşinci Doktor olarak karşımıza çıkacağı ifade edildi. Hayranları heyecanlandıran bu gelişmenin ardından şimdi ise bir sevindirici haber daha geldi ve dizinin Disney+’a geleceği duyuruldu.

Tüm Marvel, Star Wars yapımları, National Geographic belgeselleri ve çok daha fazlasına ulaşmak için bu bağlantıya tıklayabilir ve Disney+’a üye olabilirsiniz.

Doctor Who’nun yeni sezonları 2023’te Disney+’a eklenecek

Bugün yapılan açıklamalarda yapımın yeni sezonlarının, ülkemizde de hizmet veren Disney+’a 2023 yılında geleceğini açıklandı. Buna göre Disney+, Doctor Who’nun gelecek sezonlarının yayın haklarını satın aldı. Bu da popüler dizinin 2023’ün sonuna doğru çıkan bölümleri Disney+’ta da yayınlanacağını gösterdi. Dizinin BBC’den çıkmadığını belirtelim. Bilim kurgu türündeki yapım, Birleşik Krallık ve İrlanda’da BBC’de yayınlanmaya devam edecek. Bu ikisi dışındaki ülkelerde ise Doctor Who’nun yeni evi Disney+ olacak.

BBC’nin içerik yöneticilerinden Charlotte Moore da konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Bu İngiliz dizisini dünyanın geri kalanına getirmek için Disney ile yaptığımız ortaklığı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin Doktor’un destansı maceralarını deneyimlemesini sağlamakta kararlıyız” ifadelerini kullandı. Disney+ başkanı Alisa Bowen de sevilen dizinin yeni sezonlarını 150’den fazla pazarda yeni izleyicilere sunmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Yapımın Disney+’a geleceği tarih ile ilgili kesin bir açıklama bulunmuyor. Ancak yeni bölümlerin Kasım 2023’te geleceği düşünüldüğünde Disney+’ta da aynı zamanda yayınlanacağını tahmin edebiliriz. Ülkemizde de benzer bir tarihte eklenmesi muhtemel.

Dizinin logosu da değişti

BBC, bugün yaptığı bir paylaşımla efsane dizinin logosunun da değiştiğini duyurdu. Daha önce birçok kez değişen logonun en yeni versiyonuna yukarıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Doctor Who'nun yeni bölümleri için paylaşılan tanıtım fragmanı

Jodie Whittaker tarafından canlandırılan on üçüncü Doktor'un rejenerasyon geçirerek değiştiği sahne

 

9
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
1