Google'ın Katlanabilir Telefonu İçin Yaptığı Patent Başvurusu Ortaya Çıktı: E' Bu Bildiğin Galaxy Fold

5
2
2
0
0
Google'ın uzun zamandır beklenen Pixel katlanabilir telefonu için geçtiğimiz yıl yaptığı bir patent başvurusu ortaya çıktı. Cihazın ekranını içeren bu patent, telefonun tasarımının Oppo Find N ve Galaxy Fold'a benzer olabileceğini ortaya koydu.

Artık birçok teknoloji devi, her yıl gelecekte yaygın olarak kullanılması beklenen katlanabilir telefonlarını piyasaya sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Samsung, Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4 katlanabilir cihazlarını tanıtmıştı. Bunun yanı sıra Motorola ve Xiaomi yakın zamanda yeni katlanabilir telefonlarıyla karşımıza çıkmıştı.

Bir diğer büyük teknoloji şirketi olan Google’ın da son birkaç yıldır katlanabilir bir Pixel telefon çıkaracağı konuşuluyordu. Ortaya çıkan bilgilerde de bu telefonun isminin Google Pixel Notepad olabileceği ifade ediliyordu. Konu hakkında hâlen resmi bir açıklama bulunmasa da yeni keşfedilen bir patent, şirketin katlanabilir telefon planlarını bir nevi doğruladı.

Telefonun tasarımı Galaxy Fold’a ve Oppo Find N’e benziyor

91mobiles’a göre Google, 2021 yılının haziran ayında Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) katlanabilir bir ekran için patent başvurusunda bulundu. Bu başvuruyla ilgili yeni ortaya çıkan görseller de şirketin üzerinde çalıştığı telefon hakkında bizlere bazı fikirler verdi. Görsel incelendiğinde Pixel Notepad’in tasarımının Samsung’un Galaxy Fold’a benzerlik göstermesi dikkat çekti.

Patentte yer alan katlanabilir ekran, telefonun yatay olarak katlanabildiğini ortaya koyarken üst çerçeveye bir selfie kamerası yerleştirileceğini gösteriyor. Bunun, kamerası ekrana gömülü Galaxy Z Fold4’ten farklı olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak cihazın içe doğru katlanabilir olacağı; bu yüzden de ön kısmın Oppo Find N’e benzediği belirtiliyor. Ayrıca, Pixel Notepad’in arka kamera diziliminin Pixel 6’daki gibi yatay bir şekilde olabileceğini de ekleyebiliriz.

Google’ın merakla beklenen telefonu ile ilgili daha önce de bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Bu raporlarda cihazın kısa ve geniş gövdeli 5,8 inçlik harici bir ekrana sahip olabileceği ifade edilmişti. Telefonun 12 MP’lik IMX363 ana kamera, 12 MP IMX386 Ultra geniş açılı lens ve iki adet 8MP IMX355 selfie kamerasıyla gelebileceği de iddialar arasında yer almıştı.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/google-foldable-phone-bezel-camera-patent/
5
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
2
0
0