Huawei, 5G’nin Gelişimi İçin Neden Çok Önemli Olduklarını Açıkladı: Ucuzuz

29
19
1
1
0
Huawei, 5G teknolojisinin gelişimi için çok önemli olduklarını belirterek, istasyon başına 10 bin euro daha ucuz ürünlere sahip olduklarını söyledi.

5G bağlantı, bir sonraki büyük atılım olacak ve cihazlarımızın çok daha hızlı bir şekilde iletişim kurabilmelerini sağlayacak. İnternet hızlanacak, daha fazla otonom ya da internet bağlantılı cihaz göreceğiz. Bu atılım bir gecede olmayacak, önce altyapının hazırlanması gerekiyor.

Şu anda telefonlar için 5G modemler var, hatta geçtiğimiz günlerde orta seviye telefonlarda 5G bağlantıyı destekleyecek bir çip setinin haberini de yapmıştık. Telefonlar 5G’ye hazır ise neyi bekliyoruz? Baz istasyonlarını.

Baz istasyonları, oldukça pahalı ve sayıca da çok olmaları gereken yapılardır. Telekomünikasyon firmaları da bu yüzden en uygun alternatifleri bulmayı amaçlıyorlar.

Huawei, kendi sitesinde yayınladığı bir röportajda, kendi teknolojilerinin neden daha ucuz olduğunu açıkladı. Firma, “Bizim 5G baz istasyonlarımızın bir başına enerji tüketimleri 4G istasyonlarından on kat daha az ve boyutları %70 daha küçük. 5G istasyonlarımız gerçekten de çok küçük, bir evrak çantası kadar. Ayrıca hafif de -yaklaşık 20 kilogram. 5G istasyonları için bir kule inşa etmenize gerek yok, çünkü -direk ya da duvar- her yere asılabilirler. On yıllar boyunca çalışabilirler çünkü korozyon karşıtı malzemelerden yapıldılar. Bu da 5G ekipmanlarımızın yeraltı kanalizasyon sistemlerine bile kurulabileceğini gösteriyor. Özellikle tarihi binaların olduğu alanlarla dolu olan, Çin’deki gibi dev cep telefonu direkleri dikmenin imkansız olduğu Avrupa Pazarı için çok uygun. Tabii ki Çin’deki var olan kulelerimiz boş kalmayacak, çünkü 5G baz istasyonlarımız onların üzerine de yerleştirilebilir -sadece yeni kuleler yapmamıza gerek kalmayacak.

5G istasyonlarımız sayesinde, Avrupalı müşterilerimiz mühendislik maliyetlerini alan başına 10 bin euro azaltabilirler. İnşaat için vinçler kullanmaları gerekmeyecek ve kuleler kurmaya ihtiyaçları kalmayacak. Geçmişte müşterilerimiz baz istasyonlarının büyük parçalarını kurmak için vinçler kullanmak zorunda çok kolay.” açıklamasını yaptı.

Büyük bir şehir, 10 binden fazla baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. Huawei, çok daha kısa sürede kurulabilecek ve şehir başına 1 milyon dolar daha ucuza gelecek sistemleri olduğunu söylüyor.

Huawei, bu alanda yalnız değil. Hatta en ucuz modemlerin üreticisi de değil. Yine de firmanın, fiyat performans olarak en üst seviyede olduğunu ve diğer rakiplerinden aşağı kalır bir teknolojisi olmadığı öne sürülüyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/huawei-explains-why-they-are-essential-to-5g-deployment-10000-euros-cheaper-per-site/
29
19
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
19
1
1
0