Mercedes-AMG'nin Otomobil Izgarasından İlham Alan Hoparlörü Tanıtıldı

15
11
1
1
0
Mercedes-AMG'nin Otomobil Izgarasından İlham Alan Hoparlörü Tanıtıldı
Son dönemde otomotiv firmaları, markalarının çeşitli ürünlerini de müşterilerinin beğenisine sunuyor. Bunların en son örneği ise Mercedes'in yeni hoparlörü.

Otomotiv devleri son yıllarda, kendi markalarını taşıyan pek çok ürünün müşterilerden yoğun ilgi gördüğünü keşfetmiş durumda. Geçmişte yalnızca bazı müşterilere ya da firma çalışanlarına yönelik olarak üretilen şeyleri artık satın almak mümkün.

Hemen her otomobil üreticisi artık bu pastadan pay almak için farklı ürünleri tanıtıyor. Bu ürünlerin en sonuncusu ise Mercedes-AMG'nin ses kabini.

Otomobilin ızgarası değil, hoparlör

()

Ses kabinine baktığımızda ilk dikkat çeken özelliği tabii ki önünde yer alan Mercedes logosu. Logonun üzerinde bulunduğu ön panel ise Mercedes-AMG GT serisinde gördüğümüz ikonik ön ızgarayla neredeyse birebir aynı gözüküyor.

İtalya'da Modena'daki IXOOST, hali hazırda süper otomobil temalı ses sistemleri tasarımındaki başarısıyla biliniyor. Firma şimdi de yeni Mercedes-AMG ses kabininin altına imzasını atmış durumda. Tıpkı otomobiller gibi karbon fiber kullanılarak geliştirilen kabin bu nedenle oldukça hafif ama dayanıklı bir yapıya sahip.

Mümkün olduğunca zarif bir şekilde üretilen bu ses kabinleri aynı zamanda el yapımı. Her ne kadar ilk olarak ızgara yapısı dikkat çekse de, üst kısımda yer alan hava kanalları da GT Black Series modellerinde gördüğümüz hava kanallarıyla büyük benzerlik gösteriyor. Arka kısmında ise içinde ses çıkışlarının olduğu, kabloları bağlayabileceğimiz bir egzoz yapısı göze çarpıyor. 

Öte yandan cihaz yalnızca güzel gözükmekle kalmıyor, kaliteli ses de veriyor. Ses kabininin içinde bir çift 6 inçlik subwoofer ve bir inçlik daha küçük hoparlörler yer alıyor. Böylece çok kanallı sesi daha iyi duyabilmemiz mümkün oluyor. Ayrıca sesler de daha berrak geliyor.

Mercedes-AMG yakın zamanda da AMG serisinin yeni ofis sandalyesini tanıtmıştı. Cihazın ağırlığı ise yaklaşık 11 kilogram.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/mercedes-amg-reveals-supercar-inspired-carbon-fiber-speaker-box
15
11
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
11
1
1
0