Samsung Galaxy Note11 Hakkında Ortaya Atılan Tüm İddialar

34
19
11
6
3
Samsung'un yeni amiral gemisi Note10 henüz geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Tanıtımın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Note11 hakkında söylentiler ortaya çıkmaya başladı. Bu söylentilerden yola çıkarak Note11'de olabilecek özellikleri sıraladık.

Galaxy Note10’un çıkışı ile birlikte Samsung’un yeni bir döneme geçiş yaptığını söyleyebiliriz. Tabii buna küçük bir dönüşüm de denebilir. Birçok yeni özellik ve bazı eski özelliklerin mükemmel şekilde bir araya getirilmesi, Samsung’un büyük beğeni toplamasını sağladı ancak teknoloji her geçen gün eskiyor. İnsanlar, şimdiden Galaxy Note11 serisinin neye benzeyeceği hakkında tartışmaya başladı.

Bu konu hakkında ortalıkta birçok söylenti dolaşıyor. Bu bilgilerin bazıları doğru olabilir ya da tümüyle yanlış olabilir. Belki Samsung’un bile henüz bilmediği Note11 hakkında ortalıkta dolaşan söylentileri sıraladık.

1. Tasarım ve ekran:

Note 11 Tasarım

Günümüzde firmalar tarafından sıkça kullanılan çentik tasarımı, Samsung’un amiral gemilerinde pek de tercih edilmiyor. Samsung, kullanıcılarına sonsuz bir ekran deneyimi sunmak istiyor ancak ön kameralar, şimdilik buna izin vermiyor. Samsung, Note11 serisinde ön kamerayı ekranın içine gizleyerek tamamen sonsuz bir ekran deneyimi sunabilir. Olası bir ekrana gizlenmiş kamera senaryosunda kamera deliği, kullanılmadığı anlarda piksellerle kaplanarak ekranın bir parçası olarak gözükecek ve gerektiği anda gizlendiği yerden ortaya çıkacak. Samsung’un bu teknoloji üzerinde birkaç aydır çalıştığına dair söylentiler mevcut.

Tasarım konusunda ise insanlar, Note11’in  klasik Note serisi gibi köşeli, dikdörtgen bir tasarıma sahip olacağını söylüyorlar. Cihazdaki birkaç küçük değişikliğin yanı sıra devrimsel bir tasarım değişikliği pek olası gözükmüyor.

2. Donanım:

Note 11 - Donanım

Yeni bir yıl, yeni bir yonga seti olabilir. Note11, yüksek ihtimalle gücünü 2020 model yonga setlerinden alacak. ABD'de satılacak Note11’ler muhtemelen Qualcomm Snapdragon 865 tarafından desteklenecek. Yonga seti, bu yılki Note serisi gibi 7 nanometrelik bir süreç üzerine inşa edilecek ancak başka bir sızıntıya göre Samsung, ilk kez Note11’ler ile birlikte 3 nanometreye kadar inebilir. Tabii bu olasılık biraz daha düşük gibi görünüyor. Bellek kısmında ise Samsung’un, 12 GB’lık LPDDR5x RAM’ler kullanması bekleniyor.

3. Kamera:

Note 11 - Kamera

Galaxy S ve Galaxy Note serisi cihazların kameraları, birkaç modeldir oldukça iyi denebilir. Aslında Samsung, Galaxy S7 modelinden beri kameralarında aynı sensörleri kullanıyor. Güney Koreli şirket, bu sensörler ile birlikte oldukça iyi bir hava yakalamıştı ancak yeni bir silah olarak kullanılan hibrit zoom ile megapiksel savaşlarına geri döndüğümüz için Samsung'un yeni bir şey bulması gerekebilir.

Söylentilere göre Galaxy Note11’in kamerasında radikal bir yükseltme olacak. Raporlar belirsiz ancak “daha büyük sensör, daha fazla piksel, olası bir 10x optik zoom” özelliklerini yeni Note modelinde görebiliriz. Bu bilgilerin hepsinin, Samsung’un üzerinde çalıştığı iddia edilen teknolojilerden oluştuğunu hatırlatmak isteriz.

4. Fiyat ve tarih:

Son birkaç modelde olduğu gibi Note11’in de 2020’nin Ağustos ayında gelmesi bekleniyor. Samsung’un fiyatlandırma konusunda müşterilerini çok üzmeyeceği tahmin ediliyor. Cihazın alt seviyesi için fiyatın 950 dolar ve Plus modeli için de 1.050 dolar olması bekleniyor.

Bu beklentilerin hepsi sadece söylentiden ibaret fakat Samsung’un üzerinde çalıştığı bazı teknolojilere dayanıyor. Note11’in hangi özelliklerle ve tasarımla geleceğini görmek içinse biraz daha beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Note-11-price-release-design-specs_id118097
34
19
11
6
3
Emoji İle Tepki Ver
34
19
11
6
3