Samsung, Galaxy S10'un Yapay Zeka Yeteneklerini Açıkladı

58
9
4
4
1
Samsung, Galaxy S10 ailesinde yapay zekanın kullanıcı deneyimini nasıl iyileştirdiğine dair bir açıklama paylaştı.

Samsung, Galaxy S10 ailesi ile tüketicilerin neredeyse tüm beklentilerini karşıladı ve bu nedenle beklentilerin üzerinde satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Galaxy S10 ailesi ile bizleri hangi donanımların beklediğini zaten biliyoruz. Fakat Samsung, Galaxy S10’un şık gövdesinin içinde gerçekleşen işlemleri açıklamaya verdi.

Bu bağlamda bir duyuru gerçekleştiren Samsung, Galaxy S10 ailesinin yapay zeka sayesinde kullanıcı deneyimini nasıl iyileştirdiğini açıkladı. Samsung, uygulamaları daha hızlı başlatmak için iki ayrı sistem kullanıyor. Bunlardan ilki, uygulamaları kullanma alışkanlıklarınızı analiz ediyor. Örneğin fotoğraf çektikten sonra ‘genellikle’ bir mesajlaşma uygulamasını açıyorsanız yapay zeka, bunu zamanla öğreniyor ve siz daha kamera uygulamasını yeni açtığınızda mesajlaşma uygulamasını ön yüklemeye başlıyor.

vRamDisk adlı ikinci sistem ise asıl işi üstleniyor ve uygulamanın performanslı çalışması için gerekli kaynakları RAM’den sağlıyor. Galaxy S10 ve Galaxy S10+ modellerinde 8 GB gibi oldukça geniş bir RAM kapasitesi bulunduğundan bu işlemler oldukça düzgün bir şekilde gerçekleşiyor. Samsung ayrıca Android Pie’ın Uyarlamalı Batarya özelliğini de kullanarak uygulamaların daha az güç tüketmesini sağlıyor. Sistem, uygulamaların kullanım sıklığını inceliyor ve az kullanılan uygulamaların daha az kaynak kullanmasına izin verilirken, 30 gündür kullanılmayan uygulamaların kaynak kullanması engelleniyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/03/27/samsung-explains-how-artificial-intelligence-improves-the-galaxy-s10/
58
9
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
58
9
4
4
1