Samsung, Galaxy S11'de Neden Kameraya Odaklanmak Zorunda?

27
13
3
1
0
Yıllardır akıllı telefon kameraları konusunda öncü şirket olan Samsung, bu unvanını son iki yılda Huawei'ye kaptırmış durumda. Şirket, 'en iyi fotoğrafları Samsung çeker' fikrini korumak için Galaxy S11 konusundaki çalışmalarını kameraya odaklamak zorunda.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği lansman etkinliği ile yeni premium akıllı telefonu Huawei P30 Pro’yu tanıttı. 4 arka kameraya sahip olan Huawei P30 Pro, DxOmark’tan 112 puan almayı başararak şu ana kadar piyasaya sürülmüş en iyi akıllı telefon kamerasına sahip olduğunu ispatlamış oldu. Bu durum, birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefon kameralarında çıtayı belirleyen şirket olan Samsung için tehlike çanlarının çalmaya başladığını gösteriyor.

Samsung’un en güncel amiral gemileri olan Galaxy S10 ve Galaxy S10+ modellerinde oldukça başarılı bir üçlü kamera sistemi bulunuyor. Bu üçlü kamera sistemi, tanıtıldıkları gün Huawei P20 Pro ve Mate 20 Pro ile birlikte DxOmark’ta zirveyi paylaşıyordu. Sorun şu ki; Samsung’un en güncel ve en iyi akıllı telefon kamerası, kendisinden bir yıl önce tanıtılan P20 Pro ile aynı puanı almıştı. Yani Samsung, artık açık bir şekilde akıllı telefon kameralarında öncülüğü Huawei’ye kaptırmıştı.

Bir akıllı telefonun ‘iyi’ olması için sahip olduğu kameraların tek kriter olmadığını biliyoruz. Fakat Samsung’un birkaç yıl öncesine kadar en iyi akıllı telefon kameralarına sahip olduğunu ve sektörü yönlendirdiğini düşünürsek, an itibarıyla öncülüğü Huawei’ye kaptırmış olması düşündürücü. Samsung, iki yıldır bellek ve ekran teknolojilerine daha fazla odaklanıyor. Bu nedenle cihazların performansı koşar adım gelişirken, kamera teknolojisi adeta yürüyor. Galaxy S9’larla birlikte tanıtılan değişken diyafram, ilk başlarda heyecan yaratmış olsa da sektörü yönlendirdiğini söylemek zor.

Aslına bakacak olursanız Samsung, NX kamera serisini sonlandırdığında beklentiler, NX kameralarını geliştiren ekibin akıllı telefon kameralarını geliştirmeye odaklanacağı yönündeydi. Ancak Samsung’un bu süre zarfında kamera teknolojisi konusunda Huawei’nin gerisinde kalması, bunun gerçekleşmediğini gösteriyor. Peki Samsung’un kamera konusunda Huawei’nin gerisinde kalması Güney Koreli teknoloji devi için kritik bir sorun ortaya çıkarır mı?

Huawei P30 Pro, mobil fotoğrafçılık konusunda oldukça büyük yeteneklere sahip. Fakat çoğu akıllı telefon kullanıcısı fotoğrafları otomatik modda çekiyor. Dolayısı ile standart günlük kullanımda Huawei P30 Pro ile Galaxy S10 arasında devasa bir fark bulunmuyor. İki cihazın kameraları arasındaki fark, profesyonel ayarlar gerçekleştirildiğinde ortaya çıkıyor. Evet, Huawei P30 Pro 10x hibrit yakınlaştırma gibi oldukça iddialı bir özellik sunuyor ancak çoğu kullanıcı böyle bir özelliğe neredeyse hiç ihtiyaç duymuyor.

Samsung, Galaxy S10 ile birlikte cihazın hem tasarımını değiştirdi, hem de pek çok yeni özellik ekledi. Bununla birlikte Galaxy S11’in Galaxy S10’dan çok da farklı bir tasarımla gelmesi beklenmiyor. Bu nedenle Samsung’un önünde kamera teknolojisini ciddi şekilde geliştirip Huawei’ye patronun kim olduğunu göstermesi için bir yıl bulunuyor. Samsung, eğer Galaxy S11’de tasarımı çok ciddi şekilde değiştirmeyecekse yeni özellikler geliştirmek yerine kamerayı iyileştirmeye odaklanmak zorunda.

Premium akıllı telefonların mobil fotoğrafçılık yetenekleri tüketicilerin ihtiyaçlarını çoktan aşmış durumda. Samsung’un Galaxy S11’de dünyanın en iyi akıllı telefon kameralarını tanıtması, hem rakiplerine ‘yarış daha bitmedi’ mesajını vermış olacak, hem de tüketicilerin ‘en iyi fotoğrafları Samsung çeker’ fikrini perçinlemiş olacak. Zira son iki yıldır Huawei, çok net bir şekilde dünyanın en iyi akıllı telefon kameralarını tüketicilerle buluşturuyor.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/03/28/galaxy-s11-samsungs-flagship-camera-phone/
27
13
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
13
3
1
0