Samsung, Yangın Söndürücü Çiçek Vazosunu Tanıttı

54
16
2
0
0
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, daha önce 100 bin adet üretip dağıttığı Firevase adlı yangın söndürücü vazosundan 200 bin adet daha üretmeye hazırlanıyor.

Büyük bir teknoloji şirketi olmak yalnızca kaliteli teknolojik ürünler piyasaya sürmek değildir. Bir şirketi ‘büyük’ yapan şey, insanların hayatlarına dokunabilmesidir. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ürünleri ve teknolojileri konusunda pek çok kez eleştirmiş olsak da insanların hayatlarına dokunmak konusunda oldukça başarılı işlere imza atıyor.

Samsung’un yan kuruluşu olan Cheil Worldwide, şirketin yangın söndürebilen çiçek vazosu Firevase’i duyurdu. Bu çiçek vazosu şeklindeki ‘sevimli’ vazo, ihtiyaç anında yangınlara fırlatıldığında yangını son derece kısa sürede söndürebiliyor. Samsung Fire & Marine Insurance, ilk olarak Cheil Worldwide tarafından üretilen 100 bin vazoyu Güney Korelilere dağıtmıştı. Cheil, yangın güvenliği kampanyasını iki katına çıkarıyor ve Firevase’den 200 bin adet daha üretiyor.

Samsung Fire & Marine Insurance tarafından yayınlanan videoya göre evlerinde yangın tüpü bulunduran insanların çoğu, bu yangın tüplerini acil durumlarda ulaşması çok da kolay olmayacak yerlerde muhafaza ediyorlar. Dolayısı ile yangın tüplerinin bir faydasını görmüyorlar. Samsung’un Firevase ürünü ise yemek masasında, pencere önünde ya da evin herhangi bir yerinde süs olarak kullanılabiliyor.

Firevase, iki ayrı bölmeden oluşuyor. İçeride kalan bölme, çiçekleri ve suyu muhafaza ediyor. Dışarıda bulunan bölmede ise yangın söndürücü potasyum karbonat sıvısı bulunuyor. Herhangi bir yangın durumunda vazoyu ateşin üzerine fırlattığınızda vazo kırılıyor ve potasyum karbonat yangının sönmesini sağlıyor. Umuyoruz ki benzer bir çalışma yerli ve milli firmalarımız tarafından da gerçekleştirilir.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/samsung-firevase-throw-fire-extinguisher
54
16
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
54
16
2
0
0