TOGG Fabrikasında İşler Tıkır Tıkır: 2022'de Üretime Hazır Olacak

228
120
17
4
3
TOGG, inşaat süreci bir yıl önce başlayan yerli otomobil üretim fabrikasının geldiği son noktayı açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, altyapı çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. Planlamalara göre eylül ayının sonunda, fabrikanın çatısı da konmuş olacak.

Türkiye'nin bugüne kadarki en ciddi yerli otomobil projesinin arkasındaki şirket olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobillerin üretileceği fabrikayla ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Bursa'nın Gemlik ilçesinde inşaat süreci devam eden fabrikadaki süreç, planlandığı gibi devam ediyor.

TOGG üretim tesisinin inşası, 18 Temmuz 2020'de başlatılmıştı. Bu bir yıllık süreçte boya, gövde, montaj, enerji ve batarya gibi birimlerin temel güçlendirme çalışmalarının tamamlanması planlanmıştı. TOGG tarafından yapılan açıklamalara göre fabrika artık, üst yapı çalışmalarına başlanacak durumda. Eğer her şey yolunda giderse, eylül ayına geldiğimizde fabrikanın çatısı da tamamen konmuş olacak.

Fabrikanın önümüzdeki sene sonuna doğru üretime hazır hale gelmesi planlanıyor

TOGG

Fabrikadaki çalışmalar devam ederken, demir ve beton imalatının tamamı bitmiş durumda. Bu da fabrikanın ayakta kalmasını sağlayacak en temel sürecin tamamlandığı anlamına geliyor. TOGG tarafından yapılan açıklamalara göre çelik kolon imalatlarının yüzde 40'ı, yapısal çelik imalatının ise yüzde 17'si tamamlanmış durumda. İşte bu süreçte her şey yolunda giderse, önümüzdeki yılın sonuna doğru her şey tamamlanmış ve fabrika, üretime hazır hale gelmiş olacak. 

Şirketin planlamalarına göre 2022'nin son çeyreğinde, seri üretim süreci başlamış olacak. Böylelikle Türkiye, yıllardır hayal ettiği yerli otomobiline nihayet ulaşmış olacak. Yetkililer, fabrikanın maksimum üretim kapasitesinin yılda 175 bin adet olduğunu, bu aşamaya gelindiğinde TOGG fabrikasında çalışacak kişi sayısının 4 bin 300 olacağını söylüyorlar.

Kaynak : https://www.haberturk.com/togg-un-gemlik-tesisi-2022-sonunda-uretime-hazir-olacak-3134260-ekonomi
228
120
17
4
3
Emoji İle Tepki Ver
228
120
17
4
3